Ingrediente:
2 bucăți file de somon
500 g sparanghel
1 lămâie
boia de ardei dulce
ulei de măsline
boabe de muștar
sare
Mod de preparare:
Mai întâi se spală bine sparanghelul, după care se fierbe vreo 5 minute, în apă cu sare. Apoi se pune într-o strecurătoare, ca să fie eliminat excesul de apă. În momentul în care s-a scurs complet de apă, se stropeşte cu zeama de lămâie şi ulei de măsline.
Urmează somonul. Se spală şi se şterge cu prosopele absorbante de bucătărie, ca să se îndepărteze surplusul de apă. Apoi se unge cu boia de ardei dulce şi sare. Se pun bucăţile de somon pe grătarul încins. După 3-4 minute pe o parte, se întoarce pe partea cealaltă, potrivit bzi.ro.
La final se face montajul farfuriei. Se bucăţile de sparanghel, una lângă alta, în farfurie, iar somonul peste ele. Se presara şi câteva boabe de muştar, apoi se decorează cu rondele de lămâie.