Cercetătorii de la Universitatea Granada din Spania au demonstrat că legumele prăjite în ulei de măsline sunt mai sănătoase decât legumele gătite în alte moduri.
Mai exact, aceştia au comparat legume gătite în 4 feluri diferite: prin prăjire, sotare, fierbere în apă şi fierbere într-un amestec de apă cu ulei.
Concluzia cercetătorilor spanioli a fost că legumele prăjite în ulei de măsline extravirgin şi-au păstrat calităţile nutritive mai bine decât legumele gătite altfel. Explicaţia este simplă: legumele nu numai că şi-au păstrat calităţile nutritive pe care le aveau înainte de gătire, ci au şi absorbit antioxidanţi din uleiul de măsline.
Bineînţeles, legumele preparate astfel au avut şi cel mai mare aport caloric, însă, consumate cu moderaţie, sunt mult mai sănătoase în comparaţie cu legumele preparate în alte moduri.
Crezi că legumele fierte sunt sănătoase? Mai bine prăjeşte-le în...
Sunt sigură că şi tu credeai că cea mai sănătoasă metodă de gătire a legumelor este fierberea, însă specialiştii te contrazic!