Crochete din cartofi cu parmezan
300 g cartofi curatati de coaja si taiati cubulete
1 galbenus de ou
50 g parmezan gratinat
2 linguri faina
2 linguri arpagic taiat marunt
Piper macinat
Nucsoara 2 linguri ulei
50 g crutoane
Fiecare portie contine
985 kJ/235 kcal
9 g proteine
10 g grasimi in total
4 g grasimi saturate
27 g carbohidrati
3 g fibre
Pasi realizare reteta cu Philips AirFryer
Se fierb cartofii cubulete in apa sarata timp de 15 minute. Se scurge apa si se zdrobesc ca pentru piure. Se lasa sa se raceasca.
Se adauga galbenusul de ou, parmezanul, faina si arpagicul, amestecand bine compozitia. Se adauga sare, piper si nucsoara dupa gust.
Se incalzeste Airfryer la 200°C. Se amesteca uleiul si crutoanele pana se obtine un amestec faramicios.
Se imparte pireul de cartofi in 12 crochete si se dau prin amestecul de crutoane pana sunt acoperite complet.
Se aseaza 6 crochete in sita aparatului, care se introduce apoi in Airfryer.
Se seteaza cronometrul la 4 minute si se prajesc crochetele de cartofi pana devin crocante si brun-aurii. Se prajeste apoi si a doua transa de crochete.
Sfaturi
Daca iti umezesti mainile inainte de a face crochetele, piureul va fi mai usor de rulat intre palme.
Dubleaza cantitatea de ingrediente si congeleaza jumatate din crochetele neprajite. Le poti praji rapid in Airfryer cu alta ocazie.
Articolul anterior Reteta zilei: Paste a la Radu Valcan, simplu de preparat Articolul următor Quiche cu somon