Chiftele din cartofi cu şuncă şi caşcaval
Ceva rapid şi gustos cu care să vă impresionaţi până şi cei mai pretenţioşi musafiri neaşteptaţi. Aceasta este definiţia reţetei de crochete din cartofi cu şuncă şi caşcaval prezentată astăzi. O gustare pe care şi cei mici şi cei mari o vor aprecia.
1 linguriţă piper, 1 lingură lapte, 1 cană făină, 1 cană pesmet, 2 linguriţe sare, 2 legături ceapă verde , 4 ouă, 8 cartofi medii, 200g caşcaval, 250g şuncă, ulei pentru prăjit
1. Se curăţă cartofii de coajă, se taie cubuleţe şi se fierb timp de 15 minute în apă cu o linguriţă de sare, până când furculiţa intră lejer în ei.
2. Se pisează cu aceeaşi furculiţă cuburile de cartofi fierţi, ca la un piure mai tare.
3. Se taie cubuleţe mici şunca şi caşcavalul apoi se adaugă peste piure.
4. Se taie rondelemici ceapa verde şi se adugă peste celelalte ingrediente, odată cu sarea rămasă şi piperul, după care se amestecă bine toată compoziţia rezultată, până se omogenizează.
5. Se formează rotocoale din compoziţie şi se trec întâi prin făină, apoi prin oule bătute şi la urmă prin pesmet, după care se prăjesc în ulei încins bine, la aproximativ 180 grade Celsius, precum gogoşile.
Tips: Dacă se folosesc ingrediente eco/bio, crochetele vor ieşi mai bune.