1. Cum vrei sa arate o astfel de relatie?
De regula, o relatie deschisa nu are o “eticheta” si se bucura de reguli mai putin rigide, asteptarile partenerilor fiind mult mai mici. Este important sa afli exact cum ar arata relatia ideala pentru tine. Gandeste-te daca te-ar deranja sa va intalniti doar ocazional si analizeaza bine modalitatile de protectie in timpul actului sexual. Ai in vedere ca s-ar putea sa te indragostesti, fara sa vrei, de “prietenul cu beneficii”. Cum procedezi intr-o astfel de situatie? Datele problemei se modifica in timp, insa este bine sa iti stii de la bun inceput limitele.
2. Ce te motiveaza sa ai o astfel de relatie?
Daca stilul tau de viata ar fi mai avantajat de o relatie deschisa, e perfect. Insa daca doar incerci sa compensezi lipsa unui partener stabil acceptand o astfel de intelegere, mai bine eviti compromisul. Daca ai deja o relatie ce scartaie si crezi ca adaugarea mai multor parteneri in peisaj va repara “fisurile”, te inseli. Daca vrei monogamie, libertatea de a va vedea cu alte persoane nu garanteaza ca va veti intoarce de unde ati plecat, mai siguri de sentimentele pe care vi le purtati unul altuia. Alege un astfel de stil de viata daca ai dificultati in a mentine o relatie monogama si iti surade ideea de libertate.
3. Esti geloasa?
Gelozia este fireasca, insa in cazul unei relatii deschise, gandul ca el flirteaza cu alte femei nu trebuie sa te deranjeze. Nu trebuie sa fii imuna la gelozie, insa atunci cand apar astfel de situatii, va trebui sa te poti stapani si sa discuti deschis cu partenerul. Afli astfel care dintre nevoile tale nu iti este satisfacuta si renegociezi regulile.
4. Esti posesiva?
Intra in aceeasi categorie cu gelozia. Posesivitatea nu are ce cauta in ecuatie, in afara relatiilor ce implica BDSM. Daca te surprinzi uneori pe punctul de a nu-ti dori sa-i dai drumul, inseamna ca vrei ceva mai mult decat un aranjament de acest tip, iar posesivitatea nu-s are locul in relatiile deschise.
5. Poti fi 100% sincera?
In cuplurile monogame nu exista, in mod ideal, nevoia de a ascunde lucruri, fiindca cei doi se cunosc destul de bine, stiu ce il deranjeaza pe celalalt si ce nu si incearca sa evite comportamente care l-ar putea rani pe partenerul de cuplu. Intr-o relatie deschisa, insa, introducerea unei noi persoane in ecuatie poate fi dificila si implica sinceritate si comunicare eficienta intre partile implicate. Daca simti ca nu poti fi complet sincera cu toti partenerii, daca te simti vinovata sau nu te simti tocmai confortabil facand asta, e un semnal de alarma.
Daca poti fi sincera, poti sa comunici deschis si sa iti respecti in egala masura toti partenerii, atunci este o alegere potrivita pentru tine.
Citeste si:
Sexul fara obligatii sau prietenia in asternut
Casatorie si divort in Roma antica - Fara acte, fara obligatii!
"Vrei sa faci sex cu mine?" - Iata ce raspund majoritatea barbatilor!