Intreaga zona Rucar-Bran este bogata in peisaje de neuitat si obiective turistice care mai de care mai deosebite. Iti poti incepe calatoria cu o oprire la Casa Memoriala George Topirceanu din Namaesti, comuna Valea Mare-Pravat. Expozitia memoriala a cesei cuprinde exponate legate atat de viata, cat si de activitatea poetului: o parte a bibliotecii personale, scrisori, manuscrise, fotografii si arme de vanatoare.
Descopera Romania: Obiective turistice din judetul Neamt
Daca iti doresti o vacanta linistita, petrecuta in sanul naturii, iti recomand sa alegi chiar localitatea Rucar ca destinatie de vacanta. In drumul tau spre Rucar insa, poti face un mic popas in Dragoslavele pentru a vizita Schitul Dragoslavele, construit si folosit inca din anul 1929 ca resedinta patriarhala de odihna. Biserica schitului este impresionanta, fiind construita in stil maramuresan de catre credinciosii din zona Borsa. Odata ajunsa in localitatea Rucar, te poti bucura atat de peisajele oferite de masivul Iezer-Papusa, cat si de cadrul pitoresc oferit de ulitele cu case construite in stil specific muscelean.
La capitolul cazare, Cabana Papusa, amplasata exact la poalele masivului cu acelasi nume, iti pune la dispozitie camere cu preturi ce pornesc de la 75 de lei pe noapte. Pentru mai mlte informatii intra aici.
Strabatand culoarul mai departe, vei ajunge in zona turistica Podu Dambovitei, din comuna Dambovicioara, zona prin care se face intrarea in muntii Iezer-Papusa, dar si in muntii Piatra Craiului si Bucegi. Paraul Dambovicioara a creat aici un sector de chei ce se intinde pe o lungime de 2 kilometri, in zona carora este amplasata si Pestera Dambovicioara care trebuie vazuta.
Parcul National Piatra Craiului se intinde si el pe raza localitatii Podu Dambovitei, precum si pe cea a localitatilor Dambovicioara, Rucar si Moeciu.
Tot inaintand inspre Bran, vei ajunge in Fundata, cea mai inalta localitate din Culoarul Rucar-Bran, situata la 1270 de m altitudine. Complexul turistic Resort Fundata iti pune la dispozitie de la unitati de cazare deosebite, pana la centru spa, restaurant, pub si chiar si o ceainarie amplasata intr-un loc cu o priveliste deosebita. Tariful pentru o noapte de cazare petrecuta aici porneste de la 190 de lei.
Complexul satelor Mãgura-Peºtera-ªirnea ofera si el peisaje de neuitat si obiective turistice precum Pestera Liliecilor, cu o galerie de 160 m lungime.
Localitatile Cheia si Moieciu sunt si ele perfecte pentru un sejur petrecut in inima naturii. Cascada Chisatoarea, aflata pe raza comunei Moieciu, nu trebuie neglijata.
La Pensiunea Arnica vei gasi camere ce iti asigura tot confortul la preturi ce pornesc de la 180 de lei/ camera dubla.
Odata ajunsa in Bran trebuie neaparat sa iti incepi ziua cu vizitarea Castelului Bran. Acesta este construit pe o stanca si se vede inca din departare, fascinand privirile turistilor curiosi. Curtea castelului este mare si gazduieste un muzeu al satului, dar si un iaz iar odata ajunsa la intrarea in castel vei patrunde in muzeul Bran, care se intinde pe toate cele 4 etaje ale cladirii.
Partia Zanoaga, dar si muzeul Vama Medievala Bran trebuie vizitate daca ai ajuns in localitatea Bran.
Ca si unitate de cazare iti recomand Vila Krista, amplasata exact peste drum de Castelul Bran, cu o curte deosebita si o priveliste aparte. Preturile pornesc de la 80 de lei/ noapte pentru o camera dubla.
Citeste si:
Un altfel de weekend petrecut in Romania: 3 destinatii de neuitat
Sinaia altfel: 5 locuri pe care sunt sigura ca nu le-ai vazut