Umple-ţi maşina cu prieteni, faceţi cumpăraturile necesare şi porniţi la drum! Autostrada Bucuresti-Pitesti îţi asigură un drum bun şi scurt pâna în Pitesti, de unde vei porni către oraşul Câmpulung. Începând din oraşul Mioveni, peisajele vor deveni din ce în ce mai interesante, oraşul fiind aşezat în Podişul Getic, în zona de contact dintre Dealurile Argeşului şi Platforma Cândesti.
După ce treci de oraşul Câmpulung Muscel, Culoarul Rucăr-Bran se va şerpui în faţa ta. Pe vremuri, de aici plecau către Bran negustorii musceleni pentru a-şi vinde mărfurile. Înainte de a ieşi însă din oraş, ai grijă să bifezi pe lista obiectivelor vizitate Castrul Roman Jidava, Curtea Domnească şi Ansamblul Mănăstirii "Negru-Vodă", Casa memorială "George Topârceanu" ori Muzeul de Istorie şi Artă al Municipiului Câmpulung.
După 20 de minute de mers pe şoseaua şerpuită, satul Dragoslavele se va ivi în faţa ta. Aici trebuie să faci un popas pentru a vizita Schitul Dragoslavele, care are hramul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe. Nici nu ieşi bine din localitatea Dragoslavele, că ajungi deja în comuna Rucăr. Peisajele de aici sunt de poveste, lacurile de acumulare Pecineagu şi Râuşor meritând toată atenţia ta. Marele Grohotiş este, de asemenea, un loc care te va impresiona. Aici, pe o rază de 4 kilometri, se găseşte o pânză de pietre instabile ce are forma unei văi. Cunoscut de localnici şi cu denumirea de Hojdu Mare, acesta este cel mai important fenomen carstic din lanţul carpatic.
Ceva mai sus de Rucăr, trebuie să te abaţi de la drumul principal pentru a intra pe Cheile Dâmbovicioarei, care te conduc către peştera cu acelaşi nume.
Odată ce te întorci la drumul principal, îţi poţi continua călătoria către Bran. Comuna Moieciu, aflată exact înaintea Branului, este extrem de iubită de turişti, care o preferă datorită peisajelor impresionante, dar şi pentru liniştea caracteristică zonei.
Celebra localitate Bran te aşteaptă cu o mulţime de atracţii turistice precum Castelul Bran, Muzeul Satului Bran ori Vama Medievală Bran.
Dacă pleci mai departe şi ţii drumul către Braşov, e musai să te opreşti la Cetatea Râşnov, cetate cu o istorie impresionantă, dar şi cu o privelişte uimitoare.
În Braşov trebuie să poposeşti în Piaţa Sfatului, dar nu ai voie să ratezi nici Biserica Neagră, Cetatea Braşovului, Strada Sforii ori Bastionul Postăvarilor. Dacă vrei să te odihneşti după o zi plină, poţi înnopta la o pensiune din Braşov.
La întoarcere către Capitală, îţi recomand să alegi drumul prin Valea Prahovei. Aşadar, vei trece prin staţiunile montane Predeal, Azuga, Buşteni şi Sinaia. Te sfătuiesc să faci o oprire la Castelul Cantacuzino din Buşteni, însă nici Castelul Peleş ori Pelişor din Sinaia nu trebuie uitate.