Beneficiile sale nenumărate pentru sănătatea şi frumuseţea noastră au transfomat uleiul de cocos într-un prieten de nădejde al femeii moderne. Pentru că nu este pe piaţă de foarte mulţi ani, e normal să nu ştim exact cum ar trebui să alegem un ulei de cocos bun.
În primul rând, trebuie să ştii că există ulei de cocos rafinat, dar şi ulei de cocos nerafinat. Primul are un miros şi un gust mai estompat şi poate fi folosit pentru gătirea la temperaturi crescute. Aşadar, dacă vrei să foloseşti uleiul de cocos la gătit, uleiul rafinat este cel potrivit pentru nevoile tale. Este foarte important însă să alegi un ulei de cocos nehidrogenat întrucât cel hidrogenat este bogat în grăsimi nesănătoase.
Pe de altă parte, uleiul de cocos nerafinat este vândut sub denumirea de ulei de cocos virgin sau extra-virgin. Acesta ste obţinut prin presare la rece, fără chimicale adăugate. Acesta are o aromă mai puternică pe măsură ce este încălzit aşa că nu poate fi folosit pentru gătit pentru că alterează gustul alimentelor (excepţie făcând, bineînţeles, preparatele care trebuie să aibă gust de cocos). Uleiul de cocos nerafinat este excelent pentru măştile de faţă sau de păr.