Marea Britanie, English Breakfast
Englezii preferă un mic dejun copios: bacon croncant, cârnaţi, fasole, ouă, hash browns (cartof pisat şi prăjit în formă dreptunghiulară), toast şi o cană cu ceai sau cafea.
Mexic, Zacahuil
Un preparat tradiţional din sudul Mexicului, Zacahuil înseamnă porumb îmbibat în condimente şi durează mult până se face. Amestecul este apoi adăugat peste un pat de frunze de banane iar bucăţele de carne, fie că e pui, curcan sau porc, sunt presărate deasupra. Frunzele de banane se leg bine şi se pun la cuptor până devin de culoare maronie închis.
China, Chang fen
Un preparat tradiţional pentru mic dejun chinezesc, din paste de orez, ouă, carne şi legume, preparate la abur. Se serveşte cu sos de soia amestecat cu ulei şi usturoi.
Filipine, Champorado
Orez cu lapte şi ciocolată. Pur şi simplu delicios.
Iran, Haleem
Fulgi de grâu gătite la foc mic, cu curcan, scorţişoară, unt topit şi zahăr. Câteodată şi orez sau linte.
Germany, Brötchen
Germanii servesc produse de patiserie la micul dejun. Pe masă se mai pun cârnaţi, caşcaval, unt sau marmeladă, lângă o cană de cafea.
Japonia
În Japonia există două tipuri de mic dejun, unul tradiţional, 'wafuu', constând în orez, supă miso, legume murate, peşte şi boabe de soaia fermentate şi lipicioase numite 'natto'. Un mic dejun occidental ar fi compus din pâine sau cereale.
India, Idli and Sambar
Preparatele din India sunt specifice fiecărei zone, această reţetă de mic dejun se consumă în sud. Se face din linte fiartă şi clătite din orez cu umplutură de cartof picant, servit de obicei cu chutney.
Palestina, Falafel
În Palestina, falafelul e la mare căutare pentru prima masă a zilei. Se obţine din năut pisat la care se adaugă pătrunjel şi coriandru plus diverse condimente. Chifteluţa vegetală poate fi servită simplă, într-un fişic cu humus, lâmaie şi sos picant sau împreună cu alte delicatese.
Coreea de Sud
Coreeni alternează felurile de mâncare, dar au totuşi două embleme: kimchi, care de obicei e obţinut din varză murată în chili (dar pot fi alte legume), şi orez. Pe masă se regăsesc şi peşte, legume, supă şi câteodată, carne.
Peru, Cuy
Deşi arată mai degrabă a prânz copios, peruanii servesc la micul dejun un porcuşor întreg. 'Cuy' înseamnă că se găteşte animalul întreg, cu tot cu unghii şi dinţi, se înmoaie în sare şi usturoi pentru a ieşi croncant şi se pune la fript.