Ouă Benedict cu sos olandez
Surprinde-i pe cei dragi cu un mic dejun demn de un restaurant de 5 stele!
Sos olandez: 2 gălbenuşuri de ou, 2 linguriţe de zeamă de lămâie, 6 linguri de unt topit, 3/4 linguriţă de sare, 1/4 linguriţă de piper
Ouă Benedict: 4 chifle rotunde, tăiate pe jumătate şi prăjite, 8 felii subţiri de şuncă, 8 ouă poşate şi 8 linguriţe de unt moale
1. Prepară sosul olandez punând în blender gălbenuşurile de ou şi zeama de lămâie. Adaugă în blender, treptat, untul, sarea şi piperul. După 1 minut, opreşte blenderul şi pune sosul într-un bol.
2. Unge fiecare jumătate de chiflă cu unt. Aşază câte două jumătăţi de chiflă pe o farfurie. Pune câte 2 felii de şuncă pe fiecare chiflă, apoi adaugă oul poşat peste. Acoperă oul poşat cu 2 linguri de sos olandez. Serveşte preparatul imediat.
Poftă bună!
Articolul anterior Salată de broccoli cu bacon Articolul următor Quiche cu broccoli şi brânză