Ai nevoie de:
– 300 g făină
– 40 ml ulei de măsline
– 10 g drojdie
– 200 ml apă
– sos marinara
– o conservă cu roșii bucăți
– usturoi
– ulei de măsline
– cimbru, busuioc, oregano (opțional)
Ingrediente necesare pentru topping:
- ardei
- roșii cherry
- ciuperci
- porumb
- măsline verzi
Mod de preparare:
Taie roșiile și mărunțește usturoiul, iar iar pune-le într-o tigaie în care ai încălzit uleiul de măsline în prealabil. Atunci când roșiile încep să se înmoaie și să-și schimbe culoarea, adaugă oregano și busuioc proaspăt.
Ulterior, taie roșiile cherry pe jumătate, iar apoi stropește-le cu ulei, sare și zahăr. Porumbul îl poți căli un pic cu fulgi de chilli, un vârf de sare și unul de zahăr.
Pe blat, care este deja făcut, se pune sosul. Se începe mereu de la mijloc. După ce sosul a fost întins până la margine, poți să adaugi legumele după preferință. De exemplu, poți să faci o pizza de post cu porumb, broccoli și roșii, alta cu ardei și zucchini și una cu ciuperci, porumb și brânză tofu, potrivit spynews.ro.
Pizza trebuie lăsată 20 -25 de minute la cuptor, la o temperatură de 200 de grade. După ce este gata, o scoateți din cuptor și asta a fost tot.