Ai nevoie de:
- 200 de grame de mere, tăiate cubulețe
- o linguriță de pudră de scorțișoară
- 100 de grame de zahăr
- 100 ml de ulei
- 100 ml de lapte de migdale, de cocos sau soia
- 150 ml de apă minerală
- 300 de grame de făină
- două lingurițe de praf de copt
- o linguriță de bicarbonat
Mod de preparare:
Pune cuptorul la preîncălzit la 170 de grade Celsius, iar apoi tapetează o formă de copt cu hârtie.
Amestecă merele tăiate sub formă de cubulețe cu scorțișoară și lasă la macerat până când ai gata blatul.
Între timp, într-un bol mare, amestecă zahărul cu ulei și cu lapte vegetal. Toarnă apoi apă minerală și amestecă bine.
Separat, se amestecă făină cu praful de copt și bicarbonatul și se cern împreună peste bolul cu ingredientele lichide. Se amestecă totul foarte bine, se adaugă cubulețele de mere și se amestecă din nou: se răstoarnă compoziția în tavă și se nivelează. Prăjitură se coace cca. 30 de minute sau până trece de testul scobitorii, potrivit viva.ro.
Se lasă la răcit în formă, după care se taie în bucăți potrivite:
Se pudrează apoi fiecare bucată cu zahăr pudră.
Credit foto: paginidebucate.ro