Ingrediente:
- cca 2 kg roşii coapte
- 2 morcovi
- 1 ceapă galbenă mai mare
- o bucăţică de ţelină
- 2 căţei de usturoi
- 1 buc. ardei gras roşu
- circa 20-40 ml ulei de măsline
- piper
- sare
- verdeaţa proaspătă (pătrunjel, cimbru, busuioc etc.)
Mod de preparare rețetă supă de roșii:
Dacă nu ai roşii, le poţi înlocui cu circa 1 litru de bulion de roşii mai concentrat. Mai întâi spala roşiile şi coace-le pe grătar. Când sunt gata, cojeşte-le şi îndepărtează partea mai tare cu un cuţit. Pune-le într-o oală cu apă. Ideal ar fi ca apa să fie supă în care a fiert carnea de pui sau de vită. Adaugă şi verdeaţa şi setează focul la mediu. Lasă-le să fiarbă în jur de 10-15 minute.
Cât timp fierb roşiile, spala şi curata restul legumelor. Usturoiul trebuie zdrobit. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare şi pune toate legumele. Setează focul aproape de minim. Imediat ce s-au înmuiat, toarnă 200 ml de apă şi lasă-le la fiert.
După ce roşiile au fiert, îndepărtează verdeaţa şi pasează roşiile cu un blender vertical. Adaugă-le cu tot cu suc în tigaia cu legume călite. Omogenizează şi, dacă e nevoie, mai completează cu apă, până ajunge la consistenţa dorită. Condimentează cu sare şi piper. Lasă să fiarbă în continuare câteva minute. Dacă vrei, acum e momentul să adaugi nişte tăieţei de casă, potrivit bzi.ro.
Pentru această reţetă de supă de roşii poţi pregăti şi nişte bruschete. Iată de ce anume ai nevoie ca să prepari bruscheţe cu usturoi.