Ingrediente necesare:
- 200 g de făină
- 1 linguriță cu praf de copt
- 1 ou
- 300 ml lapte
- o bucățică de unt cât o nucă
- 150 g de afine
- sirop de arțar sau de agave sau miere
- o lingură de ulei de măsline
Mod de preparare:
Într-un bol mare, amestecă 200 g de făină care crește singură cu 1 linguriță de praf de copt și un praf de sare.
Bate oul cu 300 ml de lapte, fă o gaură în centrul ingredientelor uscate și adaugă laptele cu ou amestecând continuu, pentru a obține un aluat cremos.
Adaugă untul topit și bate bine compoziția cu telul sau mixerul.
Pune jumătate din cantitatea de afine în compoziție, amestecând cu grijă să nu se sfărâme.
Încinge o linguriță de ulei de floarea soarelui într-o tigaie mare din teflon.
Pune în tigaie câte o lingură mare plină cu aluat pentru fiecare clătită, astfel încât să obții clătite cu diametrul de 7.5 cm. Fă câte 3 - 4 clătite odată sau câte îți încap în tigaie.
Lasă la prăjit timp de 3 minute la foc mediu până apar mici bule pe fiecare clătită, apoi întoarce-le și mai lasă la prăjit încă 2-3 minute, până se rumenesc, potrivit retete.eva.ro.
Acoperă-le cu prosoape de hârtie pentru a le menține calde cât timp faci restul aluatului.
Servește cu sirop și restul afinelor.