Există soluţii prin care să grăbeşti coacerea unui avocado, printre care şi cea care presupune introducerea acestuia într-o pungă de hârtie, la temperatura camerei.
O altă variantă ar fi să adaugi în pungă un măr, o banană sau o pară, pentru a accelera coacerea.
Însă pentru situaţiile în care vrei să prepari guacamole în aceeaşi zi şi ai neapărat nevoie de un avocado copt, poţi face asta în numai 10 minute!
Încinge cuptorul, înveleşte fiecare avocado în folie de aluminiu şi aşază-le într-o tavă, pe hârtie de copt. Dă-le la cuptor pentru 10 minute şi vei obţine o pulpă delicioasă, cu o consistenţă ideală.
Explicaţia? Avocado emană un gaz numit etilenă, care de regulă este eliberat treptat, care ajută la coacere în timp. Dacă îl înveleşti în folie de aluminiu şi îl încălzeşti, practic accelerezi eliberarea de etilenă, iar folia o ţine aproape, astfel că efectul gazuli este mult mai puternic.