Această supă cremă de ciuperci este recoamndată mai ales după o perioadă în care ați făcut abuz și vreți să dați jos câteva kilograme. Ciupercile sunt extrem de hrănitoare, delicioase și au puține calorii.
Pentru supa cremă de ciuperci, chef Cătălin Scărlătescu folsoește următoarele ingrediente: 700 g ciuperci champignon, 300 g ciuperci pleurotus, 300 ml lapte, 200 g smântână, 3-4 căței de usturoi mărunțiți, 2-3 cepe tocate mărunt, 2-3 linguri ulei, 2 linguri unt, 1 legătură mărar tocat, 1 litru supă de pui, 1 cartof tăiat cubulețe, boia și sare.
Marele chef obișnuiește să pună și codițele ciupercilor, pentru că sunt gustoase. Marele secret al lui chef Cătălin Scărlătescu la această rețetă este acela că pentru a nu mai adăuga făină pune un cartof în supă. Amidonul cartofului dă cremozitate și textură supei. La sfârșit, chef Scărlătescu adaugă în supă lapte și smântână fermentată pentru un plus de gust. Asta nu înseamnă cnu puteți folosi lapte sau doar smântână dulce dacă vă place mai mult, potrivit bzi.ro.
Pe urmă, chef Scărlătescu condimentează supa cu boia și piper și aromatizează cu mărar și pătrunjel.
Supa cremă de ciuperci fierbinte chef Cătălin Scărlătescu o servește alături de pâine proaspată și pentru decor folsoește câteva felii de ciuperci prăjite.