Pasta de smochine recomandata de Mehrzad Moghazehi
Ingrediente: 3-4 bucati mari smochine confiate; 2 linguri apa de trandafiri; 6 biscuiti; o lingura de miere; 1 paharel de lapte praf (poti folosi laptele din care bea bebelusul); 1-2 linguri de fistic sau migdale macinate.
Mod de preparare:
1. Se spala bine smochinele, se lasa la inmuiat in putina apa plata (cat sa le acopere), cateva ore, la frigider. In acest fel, aroma smochinelor patrunde bine in apa.
2. Se amesteca apoi toate ingredientele si se paseaza, pana se obtine o compozitie omogena identica unui piure. Daca este nevoie, mai adauga putina apa calda sau daca este prea lichida, mai adauga biscuiti.
Citeste si: Cina de vara perfecta - recomandarea unui concurent MasterChef
Catalin Scarlatescu a gatit pe o insula nepopulata
Aida Parascan, castigatoarea MasterChef: "Alimentatia este foarte importanta"
Supa crema a la Florin Dumitrescu - simpla si ieftina!
O masa de Paste perfecta: 3 trucuri de la juriul MasterChef
Sursa foto: www.freedigitalphotos.net