Ai nevoie de:
- 6 pulpe pui
- 3 căţei usturoi
- 2 fire de ceapă verde
- 2 bucăţi de ghimbir
- 30 ml ulei de măsline
- pătrunjel verde
- coriandru verde sau uscat
- o cutie de lapte de cocos
- 2 linguri mari de mirodenii (praf) care să conţină: chimion, cardamon, cuişoare, turmenic, foi de dafin, fenicul, piper negru, anason.
Spală bine pulpele, crestează-le şi usucă-le cu un prosop de bucătărie. Pune-le într-un bol şi peste ele adaugă: ceapa marunţintă, usturoiul tăiat în bucăţi mari, ghimbirul feliat, verdeaţa mărunţită, uleiul de măsline şi mirodeniile. Lasă la marinat 40 - 60 de minute (poţi să le laşi şi peste noapte dacă doreşti).
Pune pulpele marinate într-o tigaie încinsă şi lasă-le câteva minute la rumenit până capătă culoare. Dă focul puţin mai tare, iar după 5 minute adaugă laptele de cocos şi lasă la fiert aproximativ 15 minute.
Preparatul poate fi consumat cu orez salbatic fiert cu sofran sau simplu.