Ingrediente:
350 gr petale de trandafiri
1 kg zahăr
500 ml apă
zeamă de la o lămâie
câteva picături de esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Prima dată rupi petalele de pe floare. Apoi pune-le pe toate la spălat. Scurge-le bine, folosind o strecurătoare. Stroepste-le cu zeama de lămâie. De ce? Ca să-şi menţină culoarea frumoasă, să nu oxideze, potrivit bzi.ro.
Între timp pune la fiert apa cu zahărul şi cu picăturile de esenţă de vanilie. Ţine siropul pe foc până începe să se îngroaşe. După numai câteva minute adauga petalele de trandafir şi lasă să dea un clocot, apoi redu focul spre mediu-minim.
Ştii cum să verifici dacă dulceaţă e gata? Bagă o lingură de lemn în ea. Când o scoţi, dacă dulceaţă nu se prelinge ori se prelinge foarte greu, înseamnă că e gata. Transferă dulceaţă în borcane curate şi sterilizate, infileteaza bine capacele şi pune-le cu capacele în jos. Acoperă-le cu o pătură groasă, ca să se răcească de sine.