Kefirul este o băutură fermentată din lapte, un tip de iaurt cu consistență lichidă, obținut cu fermenți speciali. Conține numeroși nutrienți, printre care calciu, proteine și vitamina D, dar și probiotice, bacterii „bune” care susțin sănătatea sistemului digestiv, potrivit eva.ro.
Microbiomul instestinal, care este format din numărul total de bacterii din intestine, are un rol important nu doar pentru digestie, cât și pentru sănătatea întregului organism, potrivit studiilor efectuate de-a lungul timpului.
De asemenea, o porție de 225 grame de kefir îți oferă 20% din necesarul zilnic de calciu, dar și nutrienți precum vitamina B12, biotină, fosfor și aproximativ zece grame de proteine.
Iată cum să-ți faci un smoothie detoxifiant cu probiotice:
Ingrediente:
2 căni cu kefir din lapte integral, rece
1 cană cu castravete tăiat bucățele
1/4 cană cu frunze proaspete de coriandru
zeama de la o lămâie
1/2 linguriță cu semințe de chimion măcinate
un praf de sare
semințe de chimion pentru decor (opțional)
Mod de preparare:
Pune toate ingredientele în blender și mixează până când obții un amestec fin. Sevește imediat.
Pentru o variantă dulce, renunță la pudra și semințele de chimion, folosește în schimb mentă și adaugă miere după gust. Fructe precum mango, piersici sau fructe de pădure pot fi folosite în locul castravetelui.