1. Da tonul atmosferei de sarbatori!
Chiar daca in familia ta traditia este sa impodobesti bradul de Craciun cu o seara inainte, nimic nu te impiedica sa ascultati colinde cu ceva timp inainte. In plus, poti sa incepi sa-i citesti celui mic la culcare povesti cu Mos Craciun.
2. Incearca sa-l strecori pe Mos Craciun tot mai des in discutiile cu cei mici. Curiosi din fire, cu siguranta, vor fi interesati sa afle mai mult despre el. Nu uita sa il "zugravesti” in culori vii, ca fiind un personaj foarte darnic.
3. Ia-l pe cel mic cu tine sa faceti cumparaturile specifice pentru Mosul. Ai grija sa subliniezi, in nenumarate randuri ca, laptele si prajiturile pe care le vei cumpara sunt special pentru Mosul si nimeni nu se poate atinge de ele.
4. Nu uita ca in dimineata de Craciun sa pari surprinsa de darurile pe care le-ai primit de la Mosu. Daca te vei arata interesata doar de reactia celui mic si tu te vei comporta ca si cum stii deja ce anume ai primit, te vei da singura de gol.
5. Nu te costuma in Mos Craciun la evenimentele din familie sau de la scoala. Copiii isi cunosc foarte bine parintii, in ciuda costumului rosu, a perucii sau a barbii de Mos Craciun.
6. Nu cumpara cadourile de Craciun cand esti cu prichindeii tai in oras. Oricat te-ai stradui, cu siguranta cei mici vor observa cand vei incerca sa strecori printre alimente diverse jucarii si dulciuri specifice sezonului.
Citeste si:
Sacul bogat al lui Mos Nicolae - Ghid de cadouri pentru copiii cuminti
Femeia de cariera si iubita perfecta: Cum sa le imparti cu succes
Greseli frecvente ale femeilor insarcinate
7. Asigura-te ca ai o ascunzatoare buna pentru cadourile de Craciun. Cei mici sunt buni detectivi cand vine vorba sa gaseasca diverse cadouri. Ai putea ramane surprinsa cat de bine se pricep sa le desfaca si sa le impacheteze in hartia de cadouri.
8. Ai grija sa folosesti o hartie de impachetat diferita decat cea pe care o folosesti pentru cadourile pentru prietenii de familie. Daca toate cadourile vor avea acelasi ambalas, cei mici s-ar putea sa intre la banuieli.
9. Incearca sa te detasezi de stilul tau obisnuit de a face cadouri. Cumpara-i de Craciun ceva ce stie, cu siguranta, ca nu i-ai cumpara tu, in situatii obisnuite.
10. Cand vine vorba sa pui etichete pe cadourile fiecarui membru al familiei, incearca sa iti schimbi scrisul. Fie ca scrii cu mana cealalta, sau chiar scoti la imprimanta o hartiuta cu numele fiecaruia, te va ajuta sa nu fii descoperita.
11. Cu siguranta, cel mic va fi nelinistit in seara dinaintea Craciunului. Ai grija sa verifici daca nu se preface ca a adormit si se strecoare sa vada ce i-a adus Mosul exact cand tu pui cadourile sub brad.
12. Daca cel mic isi doreste sa ii lase Mosului o prajutura si un pahar cu lapte sub brad pentru osteleala depusa, nu uita sa mananci pajitura si sa gusti din lapte. Daca pui "bunatatile" in frigider, cu siguranta cel mic va observa si va intra la banuieli.
13. Stim cu totii ca Mosul zboara cu sania lui trasa de reni. Dar, cu siguranta cel mic va fi impresionat, daca la usa sau pe pervazul ferestrei, va gasi o urma mare de cizma in zapada proaspat ninsa!
Citeste si:
Exercitii fizice recomandate in timpul sarcinii
Sacul bogat al lui Mos Nicolae - Ghid de cadouri pentru copiii cuminti