Pentru a face salam de biscuți acasă aveți nevoie de 500 g de biscuiți, 200 g unt, 150 g de rahat, 150 g de nucă prăjită, 100 g de zahăr, 1 lingură de rom, 200 ml lapte și 60 g de cacao.
Pentru început trebuie să puneți laptele la fiert, iar când acesta este gata trebuie adăugat zahărul și amestecat foarte bine, pentru că altfel riscați ca acesta să nu se dizolve și să greșiți preparatul.
Pe urmă, se adaugă untul, care se va topi și cacaua. Trebuie să aveți grijă să amestecați până se omogenizează.
Sosul de ciocolată obținut trebuie lăsat la răcit, după care adăugați în el rahatul, miezul de nucă. În această compoziție se adaugă pe urmă treptat biscuiții mărunțiți.
Compoziția rezultată se așază pe o bucată de folie alimentară, se rulează folia strâns cât puteți de tare, având grijă să aibă o formă rotundă. La final, bucățile de folie de la capete se bagă dedesubt.
După ce l-ați rulat bine, salamul de biscuiți se pune în frigider. Indicat ar fi să-l lăsați să stea acolo peste noapte, potrivit bzi.ro.
Daca vi se pare greu să rulați salamul, puteți folosi o tavă de chec și să-l faceți intr-un astfel de recipient.