Plăcintă pizza spaghetti
Plăcinta din spaghete este ca o frittata și dacă o faci într-o formă de tort va arăta minunat și va avea o delicioasă crustă aurie.
450 g spaghete, 4 căni sos de spaghete, 2 ouă, 1/2 cană smântână, 1/2 cană parmezan ras, 1 linguriță sare, 1/2 linguriță piper, 1 linguriță busuioc, 1 ardei gras, 1 cană spanac, 1 cană mozzarella
1. Se fierb spaghetele conform instrucțiunilor de pe pachet, după care se scrug de apă și se lasă 20 de minute la răcit, timp în care se preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius.
2. Se amestecă spaghetele cu sosul, apoi se bat separat ouăle cu smântâna, parmezanul, busuiocul, sarea și piperul, compoziție care se lasă deoparte până la final.
3. Se unge tigaia de tort cu puțin unt sau ulei, apoi se căptușește cu folie de aluminiu, pentru a nu curge sosul și se pun în ea spaghetele, peste care se pune spanacul, ardeiul tăiat fâșii și mozzarella tăiată felii sau ruptă de mână, în funcție de tipul acesteia.
4. Se dă tava la cuptor pentru 35 de minute sau până când marginile sunt crocante și centrul face bule, apoi se scoate și se ornează cu amestecul din ouă și parmezan, după care se mai bagă 5 minute la cuptor sau până când plăcinta capătă o crustă maronie.
5. Se scoate forma din cuptor și se lasă 10 minute la răcit, după care se desprinde plăcinta din ea și se taie felii.
Tips: Plăcinta se poate orna cu felii de salam sau măsline.