Voma apare, adesea, însoţită de o senzaţie puternică de ameţeală. Chiar dacă de multe ori voma este benefică, eliminând din organism toxinele, aceasta poate fi şi dăunătoare, deshidratându-te şi privând organismul de nutrienţi valoroşi.
Intoxicarea organismului cu substanţe toxice provenite din mâncare şi nu numai, precum şi intoxicarea cu alcool determină apariţia vomei, astfel eliminându-se toxinele pentru ca organismul să se refacă rapid.
Pe de altă parte însă, există şi situaţii în care voma apare fără să fie necesar şi este indicat să o prevenim. Este vorba despre voma apărută în timpul primelor luni de sarcină, ori de reacţiile adverse apărute în urma unui tratament medicamentos urmat. Şi stresul ori mirosurile puternice ne pot provoca stări de greaţă şi vomă.
Remedii 100% naturale pentru prevenirea vărsăturilor
Ghimbirul
Pe lângă proprietăţile antioxidante şi antiinflamatorii ale ghimbirului, acesta are şi proprietăţi antispasmodice, care împiedică apariţia spasmelor stomacului, spasme care declanşează voma.
Un studiu realizat de către cei de la British Journal of Anaesthesia a scos la iveală faptul că ghimbirul este la fel de eficient precum clorhidratul de metoclopramidă, substanţă activă găsită în medicamentele antivomitive.
Ghimbirul poate fi consumat ca atare sau sub formă de ceai.
Scorţişoara
La fel ca ghimbirul, scorţişoara are efecte antispasmodice. Aceasta poate fi consumată diluată în apă caldă.
Mentă
Studiile de specialitate au demonstrat că uleiul esenţial de mentă sau extractul de mentă opresc episoadele de vărsături şi elimină greaţa. Chiar şi mirosul de mentă te poate ajuta.
Menta poate fi consumată sub formă de ceai, dar poate fi folosită şi sub formă de aromaterapie.