Pentru a o pregăti ai nevoie de câteva ingrediente și este recomandat să o păstrezi la frigider înainte de a o servi.
Ingrediente:
- 1/2 varză roşie
- 1 varză verde
- 1 varză albă
- 1 ridiche
- 1 castravete
- 1 măr
- 300 gr struguri
- 150 gr arahide prăjite şi sărate
- 150 gr maioneză
- 2 linguri iaurt
- 1 lămâie
- 2 buc. eșalotă
- oţet de vin
- ulei
- sare
- zahăr
- piper
Mod de preparare:
Prima dată taie în fâşii varza albă, varza verde şi varza roşie. Amestecă-le şi distribuie-le în trei boluri. Pune în fiecare bol zahăr, sare şi 2 linguri de oţet. Freacă bine varza din toate cele trei bolui.
Amestecă coaja de lămâie cu iaurtul, lămâie şi 2 linguri de zeamă de lămâie. Pune acest dressing peste varza verde. Amestecă. Potriveşte de piper şi sare şi băgă în frigider pentru o oră. Pentru varza albă amestecă zahăr, sare, piper, ulei şi o șalotă tocată mărunt. Pune acest dressing în fiecare bol.
Marinează feliile de castravete cu sare, zahăr şi 2 linguri de oţet. Lasă la marinat în jur de o oră.
Spală mărul şi feliază-l subţire. Spală ridichea şi feliaz-o şi pe ea. Spală strugurii şi înjumătăţeşte-i. Scoate bolurile cu varză din frigider şi distribuie uniform în ele merele, strugurii şi castravetele. Decorează cu alune şi puţin piper.
Poftă bună.
Credit foto: http://reteta-culinara.blogspot.com/