Cu toate acestea, un nou studiu condus de profesorul Daniela Jakubowicz de la Facultatea de Medicină din cadrul Tel Aviv University a scos la iveală că includerea desertului în regimul de slăbire poate duce la pierderea kilogramelor în plus.
Ba mai mult, te poate ajuta să îţi menţii greutatea ideală după ce ai slăbit, evitând efectul yo-yo.
Profesorul explică faptul că metabolismul uman este influenţat de ritmul circadian, ceea ce înseamnă că ora la care mănânci este importantă în ceea ce priveşte modul cum organismul procesează alimentele.
Micul dejun este cunoscut drept cea mai importantă masă a zilei şi o opţiune sănătoasă constând în proteine şi legume ajută la eliminarea poftelor ce apar pe parcursul zilei.
Jakubowicz a dus conceptul la un alt nivel, rugându-i pe participanţii la studiu să consume un mic dejun consistent, în care era inclus şi un desert.
Pe parcursul a 12 săptămâni, 93 de femei obeze au fost împărţite în două grupuri. Femeile din primul grup au consumat 700 de calorii la micul dejun, 500 de calorii la prânz şi 200 de calorii la cină. Atât la micul dejun, cât şi la cină, femeile au mâncat acelaşi lucru, cu desert inclus.
Femeile din al doilea grup au consumat un mic dejun de 200 de calorii, un prânz de 500 de calorii şi o cină de 700 de calorii, fără desert.
La finalul celor 12 săptămâni, participantele care au consumat un mic dejun mai consistent, cu desert inclus, au slăbit, în medie, cu 5 kilograme în plus faţă de cele care au consumat un mic dejun cu un aport caloric slab şi fără desert.
În plus, participantele care au servit desert la micul dejun au înregistrat un nivel scăzut de grelină, hormon care reglează senzaţia de foame, dar şi un nivel scăzut de insulină, trigliceride şi glucoză.