Ţine ceapa la frigider preţ de 15 minute înainte de a o toca. Asta pentru că temperaturile joase împedică eliberarea compuşilor sufuroşi, care îţi irită ochii.
Apoi, când începi să toci ceapa, ţine în gură o bucată de pâine. Aceasta absoarbe compuşii sulfuroşi înainte ca aceştia să ajungă la ochi. Este adevărat că ochii se vor simţi puţin iritaţi, însă nu vei mai lăcrima.
De asemenea, şterge lama cuţitului cu o felie de lămâie înainte de a te apuca de tocat. Asta pentru că aciditatea sucului de lămâie neutralizează enzimele din ceapă, ceea ce înseamnă că ochii nu te vor mai ustura.
Dacă foloseşti toate cele 3 trucuri de mai sus, te asigur că tocatul cepei nu va mai fi o experienţă neplăcută.
Cum să toci ceapa fără să plângi: 3 trucuri eficiente
Îţi place să găteşti însă tocatul cepei te scoate din minţi penru că, de fiecare dată, lacrimezi puternic şi ochii te ustură teribil - Iată cum să scapi de această problemă cu trei trucuri la îndemână!