Mihaela Bilic a prezentat șapte reguli de aur care te pot ajuta în acest sens.
Cum scapi de grăsimea de pe abdomen?
1. Scăpați din meniul zilnic preparatele ”grele”
Din categoria „preparatelor grele” fac parte cele gătite în mod tradiţional, cele care au multă grăsime şi conţin carne tocată, cum ar fi salata de boeuf, sarmale, şniţel, chiftele, sosuri cu smântână.
„Atunci când vreţi să scăpaţi de stratul adipos din jurul burţii trebuie să optaţi pentru variante dietetice: grătar sau cuptor, carne salbă, sos tomat, condimente şi ierburi aromatice”, subliniază dr. Bilic.
2. Renunțați la alimentele cu densitate calorică mare
Alimentele cu densitate calorică mare sunt cele care au calorii multe concentrate într-un volum mic. Este cazul mezelurilor, a caşcavalului, margarina, dulciurile şi fastfood-ul.
Aceste produse trebuie înlocuite cu produse care au densitate calorică mică şi volum mare, cum ar fi: carnea slabă, peştele, laptele, iaurtul, fructele şi legumele.
3. Cum scapi de grăsimea de pe abdomen? Încercați să aveți zilnic 3 mese principale
Este o regulă care disciplinează și ajută nu doar la eliminarea grăsimii din jurul burții, dar și la pierderea a câtorva kilograme. În momentul în care „sari” peste o masă, contrar a ceea ce se crede, nu vei reuși să slăbești, iar caloriile venite după sunt asimilate mai repede şi transportate instantaneu în grăsime de depozit.
„Efortul de digestie a alimentelor şi mâncatul lor la intervalul 4-5 ore ajută metabolismul să ardă mai multe calorii decât atunci când există o singură masă şi aceea seara”, spune medicul nutriţionist.
4. Renunțați la carbohidraţi după ora 18.00
Când luați cina, evitați produse precum pâinea, pastele, orezul, fructele, cartofii sau mămăliga. După această oră organismul îşi încetineşte metabolismul şi nu mai poate consuma glucidele, aceastea transformându-se automat în grăsime.
Astfel, la ultima masă a zilei este indicat să mâncăm carne de orice fel, inclusiv peştele, şi cât mai multe legume. Din fericire, carbohidraţii pot fi incluşi în meniul micul dejun şi cel al mesei de prânz.
Băuturile alcoolice au capacitatea de a reduce arderea grăsimilor de depozit şi favorizează transformarea caloriilor alimentare în ţesut adipos. Berea este şi ea pe lista alimentelor interzise atunci când intenționați să scăpați de burtă.
„Majoritatea băutorilor de alcool au un surplus ponderal provenit atât din caloriile proprii alcoolului, cât şi din aportul generos de alimente grase şi sărate care merg bine cu alcoolul”, spune nutriţionista, potrivit doctorulzilei.ro.