Merele cerate nu sunt întotdeauna sănătoase. Cu toate că producătorii susţin că ceara folosită pentru evitarea alterării merelor este comestibilă şi nu provoacă niciun fel de problemă, au existat şi cazuri în care s-a descoperit că unii comercianţi vindeau mere învelite în ceară pe bază de hidrocarburi aromatice, foarte dăunătoare pentru sănătatea noastră.
Ei bine, dacă vrei să te asiguri că mănânci mere 100% naturale şi sănătoase, trebuie să le cureţi de ceară înainte de consum.
Pentru curăţarea merelor ai nevoie de un bol în care să pui merele, pe care le vei acoperi apoi cu o lingură de bicarbonat de sodiu şi una de zeamă de lămâie. Apoi, varsă o cantitate zdravănă de apă fierbinte peste, astfel încât să acoperi în totalitate merele. Foloseşte o periuţă de dinţi nouă pentru a curăţa suprafaţa merelor apoi clăteşte-le pe acestea sub un jet de apă rece.