Prăjitură cu mere și glazură de scorțișoară
Încearcă o prăjitură simplă și rapidă, cu care să îi surprinzi pe cei dragi la cafeaua din weekend!
Pentru blat:
2 căni de făină, 2 lingurițe de praf de copt, 1 linguriță de sare, ¼ cană de zahăr, încă două linguri zahăr, 1 linguriță de scorțișoară, 10 linguri de unt la temperature camerei, 2 ouă battue, 1 cană de lapte, 1 măr verde tăiat felii subțiri
Pentru glazură:
4 linguri de zahăr brun, 4 linguri de făină, ¼ linguriță de scorțișoară, 1 lingură de unt tăiată în cuburi mici
1. Încălzește cuptorul la 190 grade Celsius. Tapetează cu hârtie de copt o tavă rotundă.
2. Amestecă făina, praful de copt și sarea într-un bol de dimensiuni medii.
3. Într-un alt bol amestecă cele 2 linguri de zahăr cu scorțișoara.
4. Folosește mixerul pentru a amesteca untul, zahărul din cană și ouăle. Adaugă treptat amestecul de făină din bolul mic, dar și laptele.
5. Varsă jumătate din compoziția de aluat în tavă, apoi acoperă toată suprafața cu feliile de măr. Peste mere, presară amestecul de zahăr și scorțișoară preparat în prealabil, iar apoi varsă restul compoziției peste mere.
6. Prepară apoi glazura amestecând zahărul brun cu făina și scorțișoara. Așază glazura într-un strat subțire deasupra prăjiturii. Peste aceasta, pune cubulețele de unt.
7. Introdu tava la cuptor și las-o să se coacă preț de 35 de minute.
Poftă bună!
Articolul anterior Orez chinezesc cu ou şi pui Articolul următor Gustare de post: Hummus cu cartof dulce