Iată cum arată meniul feminis pentru masa de Paşte:
1. Drob de miel cu brânză de oaie
Se prepară în aproximativ o oră,iar brânza de oaie poate fi înlocuită cu telemea de vacă sau brânză de capră rasă. În cazul în care nu eşti un fan al măruntaielor de miel, poţi folosi piept de curcan şi măruntaie de curcan bine fierte.
2. Ouă roşii decorate / Ouă galactice
De Paşte, putem număra pe degete mesele de pe care lipsesc ouale, şi la fel şi oamenii care le ocolesc. Trebuie să recunoaştem că multe dintre noi ne folosim de această ocazie şi uităm de orice dietă ciocnind cu plăcere tradiţionalele ouă rosii cu familia şi prietenii.
Cozonacii pot fi umpluţi, după preferinţă şi cu rahat de fructe, cu nuci măcinate amestecate cu gem acrişor sau cu mac.
Nu poate lipsi de pe nicio masă tradiţională de Paşte. Poţi să o faci şi cu telemea de oaie şi stafide, totul ţine de preferinţe.
Pentru prosperitate, peştele nu trebuie să lipsească de pe masa de Paşte. Este un fel de mâncare slab, gustos şi nu îţi permite să iei kilograme în plus sau să te simţi rău.
Friptura se serveşte atât cu piure de cartofi şi sos roşu, cât şi cu legume la grătar, baie de legume sau cartofi la cuptor, în funcţie de preferinţe. Această gustare este potrivită pentru orice zi, chiar şi pentru masa de Paşte. Desigur, poţi opta şi pentru friptura de miel, care este tipică pentru această sărbătoare, dar, cum bine ştim, aceasta este destul de grea şi poate să nu îţi pice prea bine la stomac, aşa că noi optăm pentru mânzat.
Se serveste cu salata verde şi este ideală pentru persoanele care preferă carnea de pui, în loc de vită sau miel. Nu trebuie decât să urmezi paşii din reţetă, vei vedea că este un fel de mâncare la care nu trebuie să ai prea multă bătaie de cap.
O gustare cu vitamine din belşug, uşor de preparat şi numai bună pentru masa de seară. De asemenea, este o garnitură perfectă pentru orice fel de friptură.
Vrei un desert uşor de preparat şi care să nu îţi pice greu la stomac? Prajitura cu lămâie este tot ce îţi trebuie.
Tortul de fructe este cea mai buna alegere, nu ai cum sa dai gres cu el. Spre deosebire de torturile cu ciocolata sau cele diplomat, acesta este mult mai bun pentru zilele in care consumi mancare bogata in grasimi si calorii.
Pentru fanii salatei de boeuf, avem aici reţeta, cu toate că, medicii recomandă ca mâncărurile grele şi cu foarte multe grăsimi să fie evitate, mai ales dacă optăm pentru carnea de miel, care este oricum foarte grea.
Poţi adăuga şi altfel de salate, care îţi plac şi crezi că se potrivesc în meniu, ca de altfel şi alte prăjituri sau feluri de mâncare, în funcţie de câţi oameni se vor aşeza la masă şi preferinţele fiecăruia. Ouăle umplute sunt din nou o opţiune, ca de altfel şi salata de vinete sau de icre, totul ţine de cât de multă mâncare vrei şi trebuie să prepari, pentru că, nu-i aşa, este păcat să arunci din ea.