Prăjitură cu morcov
Încearcă o reţetă simplă şi gustoasă, cu care îţi vei potoli pofta de dulce în mod sănătos!
Pentru blat:
250 de faină pentru prăjituri, 2 linguriţe de scorţişoară, 400 g zahăr pudră, 350 ml de ulei de floarea-soarelui, 4 oua, 350 g de morcov ras, 120 g nuci mărunţite.
Pentru crema:
225 g cremă de brânză, 110 g unt, 450 g de zahăr pudră, 120 g nuci mărunţite, 1 linguriţă esenţă de vanilie.
Încălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetează cu ulei două cratiţe de aceeaşi dimensiune.
Într-un bol amestecă făina, scorţişoara şi zahărul. Adaugă uleiul şi ouăle şi amestecă iar, până când obţii o compoziţie omogenă. La final, adaugă morcovul şi nucile. Împarte aluatul în două şi pune-l în cele două recipiente tapetate cu ulei, pe care le vei băga apoi la cuptor.
Lasă compoziţia la cuptor preţ de 30 de minure. Verifică apoi, cu ajutorul unei scobitori, dacă prajitura este copată şi la interior. Lasă apoi prăjitura să se racească şi scoate-o din recipiente.
Crema se prepară astfel: Amesteca într-un bol crema de brânză, untul şi zahărul şi foloseşte mixerul pentru a le omogeniza. Adaugă la final şi nucile, dar şi vanilia, şi lasă crema la răcit.
După ce te-ai asigurat că şi blatul, dar şi crema sunt reci, lipeşte cele doua blaturi cu ajutorul cremei. Foloseşte crema şi pentru a acoperi în întregime prajitura obţinută, dar si pentru a o decora.
Poftă bună!