Deși mersul pe jos este considerat o activitate sănătoasă, în anumite condiții poate indica starea de sănătate mentală a cuiva. În acest sens, cercetătorii au pus accentul pe faptul că cei care merg mai repede sunt, de obicei, mai nefericiți, așa că iată de ce să rărești pasul:
Pentru că să trăiești mereu pe fugă face rău sănătății
În ciuda faptului că este încurajat un stil de viață activ și, în general, mersul este bun pentru sănătate, un studiu ce a analizat viteza de mers pe jos din 32 de țări a concluzionat că stilul de viață modern împinge oamenii să fie mai grăbiți și acest lucru este foarte stresant, putând avea efecte nocive chiar și asupra inimii.
O echipă de cercetători a cronometrat cât de mult le ia la 35 de bărbați și 35 de femei să meargă de-a lungul unui trotuar în timp ce țin un telefon și genți de cumpărături în mână, iar concluzia a fost că atunci când grăbești pe cineva, acea persoană nu mai are grijă de sine.
Iată câteva semne că trebuie să încetinești, pentru a putea fi mai fericită:
- vorbești prea repede;
- vrei să grăbești pe cineva căruia îi ia prea mult să se facă înțeles;
- te simți frustrată când stai în spatele altcuiva;
- devii agitată dacă nu faci nimic o oră;
- ieși dintr-un restaurant sau magazin, chiar dacă e coada foarte mică.
Pentru că ești în mod cronic multitasking
Este în regulă dacă poți fi multitasking, dar psihologii spun că atunci când această calitate devine cronică, duce mai degrabă la suprasolicitare și greșeli. Impactul emoțional al acestor decizii duce la dezamăgire și tristețe.
Dacă ai observat că obișnuiești să faci mai multe lucruri în același timp, experții îți recomandă câteva tehnici ca să te relaxezi:
- Fă-ți un obicei din a pleca mai devreme de acasă, dacă ești stresată că vei întârzia;
- Învață să prioritizezi;
- Limitează timpul petrecut la televizor și calculator și ține minte că nu se întâmplă nimic dacă răspunzi un pic mai târziu la un mail.