De ce este mai bună carnea de capră decât oricare altă variantă existentă pe piaţă, dar mai ales decât carnea de vită? Carnea de capră are un profil nutriţional excelent şi este la fel de consistentă şi delicioasă precum carnea de vită sau de miel.
O porţie de 85 de grame de carne de capră rotisată conţine doar 122 de calorii şi 23 g de proteine - acelaşi conţinut de proteine conţinut şi de o porţie similară de carne de vită, însă aceasta din urmă aduce un aport caloric de 235 de calorii! Asta înseamnă că silueta are de câştigat de pe urma consumului de carne de capră.
În ciuda faptului că este tot carne roşie, carnea de capră are cu 6 calorii per porţie mai puţin decât carnea de pui fără piele. Nu este o diferenţă majoră, însă dată fiind proasta reputaţie a cărnii de pui, s-ar putea să ai de câştigat pe termen lung consumând carne de capră.