Încă foarte mulți oameni se bazează pe școli pentru a lua o diplomă și a obține un loc de muncă, dar aceștia sunt dați foarte ușor la o parte de cei care evoluează permanent, așa că iată care sunt calitățile persoanelor ce se automotivează și cum să capeți mai multă încredere în tine.
Calitățile persoanelor care se motivează singure
1. Sunt curioase în mod natural - ele învață pentru că vor, nu neapărat pentru că trebuie. Pun întrebări și investesc timp în descoperirea răspunsurilor. În cele mai multe cazuri, aceste persoane își urmăresc pasiunile și lucrează de plăcere.
2. Știu cine sunt - știu care le sunt punctele forte și care cele slabe, deaceea știu cum și când să-și adune puterile pentru a lua decizia corectă și a rezolva o problemă. Încearcă să scape de defecte și să învețe mereu câte ceva nou de la oricine.
3. Vor să-și atingă cu orice scop obiectivele - se mândresc cu realizările lor și au încredere că pot obține tot ceea ce-și pun în minte. Nu se tem să-și depășească granițele sau să-și asume riscuri.
4. Când încep ceva, duc la bun sfârșit - provocările și obstacolele îi fac să-și dorească și mai mult să răzbată. Sunt foarte conștienți de cât timp au la dispoziție și respectă toate termenele limită, fiind foarte disciplinați.
5. Sunt proactivi - preiau mereu inițiativa de a face o schimbare și nu așteaptă să fie forțați în a face altceva decât își doresc. Deoarece învață permanent și anticipează cu ușurință rezultatele acțiunilor pe care le fac.
Cum să câștigi mai multă încredere în tine și să te automotivezi, pentru a fi o persoană de succes
Dacă ai bifat cel puțin 4 din cele 5 calități prezentate mai sus, felicitări, dacă nu, încă mai ai timp să te dezvolți prin următoarele trucuri:
1. Examinează-ți motivația
În cele mai multe cazuri, oamenii își urmăresc țelurile cu pasiune, dar schimbările din viață îi fac pe unii să renunțe. Dacă ești în aceeași situație, află că acesta este doar un semn că țelurile tale nu erau în concordanță cu viața ta. În primul rând, ar trebui să-ți evaluezi implicarea, deoarece fără o dorință arzândă de a ajunge până la final, motivația ta se va duce rapid și tu te vei îndrepta vrând nevrând către alte lucruri.
2. Schițează un plan de acțiune
Dacă vrei într-adevăr să obții ceva, atunci ai nevoie de un plan, deci gândește-te în primul rând la cât de multe ore vei acorda pe zi sau pe săptămână pentru a realiza ceva anume. Este foarte important să-ți programezi anumite activități cheie, pentru a evita să te suprasoliciți și la fel de important este să știi exact ce vrei.
3. Găsește un motiv de care să-ți fie rușine sau frică de eșec
Este ușor să găsești scuze pentru toate devierile tale, deci dacă te lași prea des distrasă de alte lucruri, găsește pe cineva sau ceva care să te tragă de mânecă și să te readucă pe drumul cel bun. Acest partener de drum te va ajuta să progresezi pe plan personal și profesional și când vei știi că el te va întreba cum merge treaba, iar tu nu vei putea să-i răspunzi că bine, atunci vei fii mai motivată să termini ceea ce ai început.
De ce este atât de importantă automotivarea
În ziua de astăzi, lumea este condusă de cei care se automotivează singuri, care ies din zona de confort, învață noi abilități și se adaptează ușor.