De cele mai multe ori, dietele fără grăsimi, carbohidrați, proteine și numărarea caloriilor au doar efecte temporare.
1. Mănânci proteinele și carbohidrații separat
Fanii dietelor clasice sunt siguri că trebuie să mănânci proteinele separat de carbohidrați, ca să nu ți se strice mâncarea în stomac, dar nivelul de acid gastric din stomac face imposibilă putrezirea mâncării în stomac, deoarece aceasta se descompune rapid. În plus, între stomac și intestinul subțire mai există și duodenul, care digeră perfect proteinele, carbohidrații și, în același timp, grăsimile, cu ajutorul diferitelor enzime.
Uită de separarea alimentelor, deoarece dacă mănânci proteinele separat de carbohidrați, sistemul tău digestiv nu va mai putea să funcționeze corespunzător și te vei alege doar cu probleme de stomac nu cu slăbire.
2. Mănânci cu mâna
Creierul nostru are nevoie de aproximativ 20 de minute pentru a realiza că am mâncat ceva și că suntem full, dar de cele mai multe ori, în 20 de minute mănânci mai mult decât îți trebuie de fapt.
Folosește mereu tacâmurile pentru a pierde mai mult timp la masă și a avea parte de bucățele mici și a avea impresia că ai mâncat mai mult.
3. Mănânci prea multă mâncare sănătoasă
Poți crede că dacă mănânci numai salate, pește, fructe și legume o să slăbești, dar nu se întâmplă mereu acest lucru. O lingură de ulei de măsline conține 150 kilocalorii, adică la fel cu jumătate de avocado mare. Dacă adaugi o roșie, un castravete și câteva semințe de dovleac, salata ta va avea undeva în jurul a 500 de calorii.
Studiile arată că dacă mănânci prea mult, indiferent de tipul alimentelor, este periculos pentru sănătatea și talia ta. Deci dacă vrei să fii slabă, ar trebui să fii atentă și la dimensiunea porților tale de mâncare, nu numai la ce alimente folosești.
4. Îți plac prea mult dietele detoxifiante
Sucurile de fructe și anumite smoothiuri sunt utile pentru aspectul tău general, dar dietele tale nu trebuie să includă doar asta. Dacă urmezi acest tip de regim alimentar, organismul tău pierde apă și mușchi în loc de grăsime și până la urmă vei ajunge să pui la loc mai multe kilograme.
În loc de sucuri, alege fructe și legume proaspete, prin intermediul cărora organismul tău va primi toate vitaminele și fibrele necesare, lucru foarte important pentru o digestie corespunzătoare.
5. Numeri caloriile
Numărul de calorii dintr-un aliment este calculat prin arderea unei porții mici într-o cameră închisă ermetic, iar acest număr este trecut pe eticheta produsului, dar nimeni nu poate număra efectiv câte calori vor fi digerate de corpul tău. De asemenea, nu poți număra exact câtă energie îți trebuie într-o zi, de aceea procesul numărării caloriilor nu te va ajuta să scazi în greutate.
Când alegi un produs, fii atentă mai degrabă la cât de sănătos este și câte vitamine și micronutrienți are nu doar la câte calorii are. Nu uita că o mână de migdale este mai sănătoasă decât jumătate dintr-un baton de ciocolată, chiar dacă au același număr de calorii.
De ce nu slăbești? Iată 5 motive mai puțin evidente
Dacă ai urmat toate dietele posibile și tot n-ai reușit să slăbești cât ți-ai dorit, în acest articol vei găsi explicația.