Pentru începători, adevăratele beneficii nutritive ale unei lămâi se află în coaja acestora. Coaja conţine de 5-10 ori mai multe vitamine decât zeama de lămâie, iar noi nu facem decât să o aruncăm de fiecare dată. Coaja de lămâie ne ajută să ne curăţăm corpurile de toxine, ne dă un tonus mai bun, iar vitamina C ne întăreşte sistemul imunitar, unele studii demonstrând chiar că lămâile previn cancerul.
Lămâile au efecte anti-microbiene împotriva infecţiilor, atât fungice, cît şi bacteriene. De asemenea, pot fi folosite pentru a îndepărta paraziţii interni şi viemii. Lămâile sunt ca un burete pentru interiorul organismului.
Aşadar, detoxifică organismul, ajută la prevenirea cancerului şi îţi asigură un sistem imunitar puternic. Totuşi, de ce ar trebui să le îngheţăm?
Ei bine, prin îngheţare, este mult mai uşor să le introducem în dietă. O lămâie îngheţată poate fi mai uşor rasă şi adăugată într-un smoothie fără să-i simţi aroma cojii. Te ajută, de asemenea, să păstrezi aroma proaspătă a lămâii pentru mai mult timp şi poţi preveni stricare acestora. Desigur, asigură-te că le-ai spălat bine înainte să le bagi la congelator, pentru a înlătura pesticidele şi murdăria de la suprafaţă.