Porumbul are, totuşi, un conţinut crescut de zaharuri, astfel că se recomandă consumul prudent la indivizii cu diabet. Cu toate acestea, există studii care arată că ar fi chiar benefic pentru cei care se confruntă cu diabetul. Dr. Sheela Krishnaswamy, dietetician din Bangalore, susţine că porumbul este bogat în fibre, fapt pentru care ajută la scăderea nivelului colesterolului şi al glicemiei în cazul diabeticilor.
Bogat în vitamina B12, acid folic şi fier, porumbul ajută la scăderea riscului de anemie.
Forma ta fizică are şi ea numai de câştigat de pe urma consumului de porumb, întrucât conţine carbohidraţi complecşi, care sunt procesaţi mai greu şi îţi asigură energie pe o perioadă îndelungată.
Dacă eşti însărcinată, porumbul este benefic atât pentru tine, cât şi pentru copil. Bogat în acid folic, porumbul conţine, de asemenea, acid pantotenic şi zeaxantina, care reduc riscul de apariţie a defectelor la naştere. În plus, fiind bogat în fibre, te ajută să mai temperezi şi constipaţia, o problemă frecvent întâlnită la femeile însărcinate.