De ce nu trebuie să reîncălzim niciodată cartofii?
În primul rând, cartofii trebuie depozitaţi în mod corect, altfel condiţiile sunt propice pentru apariţia şi înmulţirea lor bacteriilor. Modul în care păstrezi cartofii după ce i-ai gătit este cel mai important lucru, scrie The Sun.
Dacă ţii cartofii afară, la temperatura camerei, mai ales dacă îi acoperi cu folia de aluminiu, cel mai probabil se va dezvolta o bacterie numită Clostridium botulinum, bacteria care cauzează botulism.
Reîncălzirea cartofilor, la cuptorul cu microunde sau la cuptorul pe gaz/electric, nu va omorî bacteriile iar recomandarea experţilor este răcirea cartofilor şi depozitarea aceastora la frigider.
Studiul a fost realizat de Agenţia pentru standardele alimentelor şi Consiliului privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare.
Restul alimentelor care au interzis la reîncălzire sunt: orezul, ciupercile, puiul, spanacul şi legumele cu frunze verzi.