În cadrul unei postări făcute pe contul personal de Instagram, nutriționistul Mihaela Bilic a explicat de ce obiceiul britanicilor de a pune lapte în ceai nu este deloc greșit.
”DE CE englezii pun lapte în ceai? Ca să blocheze efectul taninurilor!
Unele obiceiuri sau combinațîi alimentare par curioase, însă întotdeauna în spatele unei tradițîi se ascunde un argument nutrițional real. Taninurile sunt substanțe cu efect antioxidant prezente în ceai, cafea, fructele de culoare închisă și vinul roșu. În principiu ele au efecte benefice antioxidante, însă ceaiul negru are un inconvenient: blochează̆ absorbția fierului. O ceașcă de ceai băuţă în timpul mesei scade cu 10-60% absorția de fier din alimente sau suplimente pe o perioadă̆ de 45 minute.
Ceaiul negru este cel mai puternic inhibitor al absorbției fierului, efect pe care ceaiul verde sau cafeaua nu îl are.
Cum putem scăpa de acest inconvenient? Punând lapte în ceai, după metoda englezească