Un studiu recent, publicat in jurnalul "Public Health Nutrition", arata ca o alimentatie bazata preponderent pe hamburgeri, pizza si alte tipuri de produse tip fast-food are drept consecinta un risc crescut de depresie.
Cercetatorii au descoperit ca oamenii care mananca astfel de alimente regulat duc o viata sedentara, fumeaza, mananca alimente lipsite de nutrienti si muncesc 45 de ore pe saptamana sau chiar mai mult.
"Desi mai sunt necesare studii suplimentare, acest tip de alimentatie ar trebui controlata, pentru ca are o influenta majora asupra sanatatii fizice (obezitate, boli cardiovasculare) si psihice.", declara cercetatorul Almudena Sanchez-Villegas.
Studiul a fost realizat pe un numar de 8964 de oameni care nu sufereau de depresie si nu luau medicamente in acest sens. Starea sanatatii psihice si dieta acestora au fost studiate timp de 6 luni.
La sfarsitul perioadei de cercetare, 493 dintre ei erau deprimati sau luau medicamente antidepresive. Cercetatorii au descoperit ca persoanele care mancau fast-food aveau cu 51% mai multe sanse sa dezvolte o depresie, comparativ cu ceilalti indivizi.
Nu este singurul studiu de acest tip, existand deja informatii cu privire la legatura dintre o alimentatie sanatoasa si o buna dezvoltare a psihicului uman.
Astfel, oamenii care mananca multe fructe, legume si carne de peste, sunt mai putin predispusi la tulburari psihice.
Depresia diagnosticata in doar cateva minute
Depresia postpartum: Trucuri eficiente pentru o mamica fericita
Masajul cu ciocolata alunga stresul si depresia