Dramele inspirate din realitate, care de multe ori par să imite situații penibile sunt exact ceea ce ai impresia că-ți trebuie în acele momente, ca să vezi că viața ta este ceva mai bună decât credeai inițial. Indiferent cât de rău te simți și cât de greu îți este să sortezi mailurile primite de la toți colegii de muncă, programele de slabă calitate te fac să te simți cumva mai bine.
Cu toate acestea, studiile de specialitate au scos la iveală faptul că mai mult de 4 ore de privit la televizor pe zi, te duc încet, dar sigur pe calea depresiei, chiar dacă programele tip reality, urmărite cu moderație, chiar te fac să uiți de problemele tale. Există atât de multe producții care creează dependență, deoarece sunt ușor de urmărit și te țin în priză, fără a cere însă prea multă muncă intelectuală din partea ta. În acest sens, unii experți compară reality TV-ul cu Xanaxul amestecat cu alcool, deoarece te menține într-o stare continuă de amorțeală.
Cu toate acestea, chiar dacă televizorul și internetul te distrag pe moment de la ceea ce făceai sau gândeai, problemele reale nu dispar de la sine și până la urmă tot va trebui să le faci față, iar dacă amâni acel moment, lucrurile se pot înrăutăți. Așadar, încearcă totuși să urmărești cu moderație programe precum: Burlacul, Big Brother, Next Top Model, The Real Housewives sau Keeping Up With The Kardashian și în principiu să fii activă, limitând timpul petrecut în fața ecranelor.
Descoperă ce efecte au asupra ta programele inspirate din realitate, atunci când ești prost dispusă
De fiecare dată când te simți copleșită de muncă și viața de adult în general, îți folosești ultimele resurse de energie pentru a te uita la televizor și ajungi să vizionezi sezoane întregi din diverse programe tip reality show sau seriale de slabă calitate.