Conform noilor cercetări, cel mai bun remediu se ascunde într-o sticlă de vin și o cană de ceai. Studiul realizat de cercetătorii de la Washington University School of Medicine a scos la iveală faptul că un compus chimic aflat în alimente precum afinele, vinul roșu și ceaiul negru ajută în lupta contra infecțiilor bacteriene și previne alte simptome neplăcute. Acest studiu a fost publicat în revista de specialitate Science cu reszultatele testelor pe șoareci, iar oamenii de știință au explicat cum flavonoizii, împreună cu microbiomul clostridum oribiscidens, au creat une mediu imun și simptomele răcelii s-au diminuat, iar timpul de recuperare a scăzut foarte mult.
„Timp de mai mulți ani, s-a crezut că flavonoizii au proprietăți care ajută sistemul imunitar să lupte împotriva infecțiilor. Ei sunt ceva obișnuit în dietele noastre, deci studiul nostru a fost foarte important pentru a demonstra cu certitudine că aceștia chiar țin răceala și alte infecții virale la distanță. Desigur, mai trebuie să învățăm încă multe despre acest fenomen, dar rezultatele noastre sunt foarte interesante.” a declarat Ashley Steed, autorul studiului menționat.
Înainte de a folosi acest studiu ca scuză pentru a consuma singură o altă sticlă de vin, trebuie să știi că remediul nu a fost testat, încă, pe oameni care prezintă deja simptome de răceală, deci efectele pe termen lung ale alimentelor care conțin flavonoizi asupra stării tale generale de sănătate, rămân, deocamdată, neclare.
Descoperă ce ține răceala la distanță cel mai bine
Când ești răcită, te ustură gâtul, ai febră, tușești și îți curge nasul, soluția care-ți vine imediat la îndemână este o doză zdravănă de Vitamina C și multă odihnă.