ciocolata

Cât de sănătoasă este ciocolata neagră. Iată ce spun...

Citeste mai mult»
Katy Perry

Blue Origin a încheiat cu succes zborul spațial la care...

Citeste mai mult»
Sean „Diddy” Combs

Avocaţii lui Sean „Diddy” Combs vor să cunoască opiniile...

Citeste mai mult»
bebelus

O femeie a născut copilul unui alt cuplu după ce o...

Citeste mai mult»
eric

Eric Dane, actorul din "Euphoria" şi "Grey's Anatomy",...

Citeste mai mult»
Val Kilmer

Cauza oficială a morţii actorului Val Kilmer, starul din...

Citeste mai mult»
Jennifer Lopez

Kazahstanul se așteaptă la încasări de 12 milioane de...

Citeste mai mult»
anjelica

Actrița Anjelica Huston dezvăluie că a trecut printr-o...

Citeste mai mult»
Michelle Obama

Michelle Obama a vorbit într-un podcast despre zvonurile...

Citeste mai mult»
william

Prințul William și-a angajat avocații care au ajutat-o pe...

Citeste mai mult»
vandici

Ilinca Vandici a ales să acorde o nouă șansă iubirii,...

Citeste mai mult»
Regina Camilla

Regina Camilla și-a celebrat aniversarea căsătoriei cu...

Citeste mai mult»
Jennifer Lopez

Jennifer Lopez a inclus România în turneul ei „Up All...

Citeste mai mult»
paul

Paul Schrader, scenaristul filmului "Taxi Driver", acuzat...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Ducesa de Sussex s-a confruntat cu complicații medicale...

Citeste mai mult»
Robert de Niro

Robert De Niro va primi Palme d'Or-ul onorific al...

Citeste mai mult»
Michael Schumacher

Michael Schumacher a devenit bunic pentru prima oară....

Citeste mai mult»
Maya

O româncă a uimit juriul Britain's Got Talent cu...

Citeste mai mult»
Eminem

Eminem a devenit bunic. Fiica rapperului, Hailie Jade...

Citeste mai mult»
mark

Zuckerberg și-a cumpărat o vilă în Washington. Suma...

Citeste mai mult»
Tom Cruise

Tom Cruise i-a adus joi un omagiu lui Val Kilmer, rivalul...

Citeste mai mult»
Russell Brand

Russell Brand a fost pus sub acuzare pentru viol de...

Citeste mai mult»
alexandra stan

Alexandra Stan, după ce a fost surprinsă cu noul iubit:...

Citeste mai mult»
dana nalbaru bebe

Dana Nălbaru, deranjată de agitația dintr-un oraș: „Abia...

Citeste mai mult»
 Daniel Craig

Producţia următorului film „James Bond” începe la Londra:...

Citeste mai mult»
Val

Val Kilmer, starul de cinema care i-a interpretat pe...

Citeste mai mult»
Ioana Pavelescu

Actriţa Ioana Pavelescu, recompensată cu Premiul pentru...

Citeste mai mult»
indulcitori

De ce sunt periculoși îndulcitorii artificiali

Citeste mai mult»
telefon

Interzicerea telefoanelor nu le oferă copiilor o relație...

Citeste mai mult»
Gene Hackman

Un judecător a interzis publicarea fotografiilor cu...

Citeste mai mult»
Richard

Richard Norton, actor din seria „Mad Max” şi coordonator...

Citeste mai mult»
Fraţii Tate

Fraţii Tate urmează să-şi ridice în această săptămână...

Citeste mai mult»
Helen Mirren

Helen Mirren nu vrea să vadă o femeie James Bond:...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift, principala opţiune a Barcelonei pentru a...

Citeste mai mult»
Gérard Depardieu

Gérard Depardieu riscă 18 luni de închisoare cu...

Citeste mai mult»
caju

De ce să alegi caju crud sau prăjit în dieta zilnică?

Citeste mai mult»
ciubar

Cât costă un ciubăr? Prețuri și variante disponibile

Citeste mai mult»
Owen Cooper

Owen Cooper, starul revelaţie din "Adolescence", a...

Citeste mai mult»
 Gérard Depardieu

Depardieu a negat la procesul său de la Paris că ar fi...

Citeste mai mult»
Laurent Lafitte

Laurent Lafitte, maestru de ceremonii la festival, la 9...

Citeste mai mult»

Descoperă cum trebuie păstrate alimentele perisabile

De în Diete 23 apr 2020

Cum în această perioadă încerci să mergi cât mai rar la magazin, probabil că te întrebi cum să tragi mai mult de alimentele pe care deja le ai în cămară și a arunca cât mai puțină mâncare.

Iată câteva lucruri despre ce înseamnă toxiinfecțiile alimentare și cum să depozitezi alimentele perisabile pentru a le preveni.

Ce este o toxiinfecție

Dacă alimentele sunt stocate incorect, acestea se contaminează cu microorganisme precum bacterii, viruși și paraziți, iar consumarea acestora duce la toxiinfecții alimentare.

Cum se păstrează alimentele

Curățarea suprafețelor - spală-te adesea pe mâini cu apă caldă și săpun, dar spală și ustensilele și suprafețele cu soluții dezinfectante.

Bagă la frigider sau congelator cât mai repede posibil - nu permite să treacă peste 90 de minute în care să-ți lași cumpărăturile deoparte, iar dacă este o zi călduroasă și mai puțin.

Spală produsele - când revii de la cumpărături, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te speli pe mâini timp de 20 secunde, dar fă-ți un obicei și din a spăla toate fructele și legumele proaspete și a curăța ambalajele înainte de a le depozita, chiar dacă în mod normal n-ai fi făcut așa ceva.

Asigură-te că ai temperatura corectă în frigider - optează pentru 5 grade Celsius și încearcă să ții termostatul la temperatură constantă, dar adapteaz-o în funcție de temperaturile de afară.

Depozitează corect carnea și peștele - sucurile și sângele din carne contaminează alte produse depozitate sub ele, deci este important să ai un compartiment special doar pentru carne. Acesta este, de obicei, raftul cel mai de jos, sub crătițile cu mâncare gătită.

Păstrează toată mâncarea acoperită - ține mereu mâncarea gătită în containere acoperite, chiar sigilate, și departe de alimente crude sau fructe și legume nespălate.

Dezgheață la temperatura camerei - gândește-te din timp ce anume vrei să gătești și asigură-te că ai toate ingredientele la îndemână, inclusiv carnea să fie dezghețată din timp, pentru a evita acumularea bacteriilor. În acest sens, permite ca fiecare 2.5 kg de carne să se dezghețe în frigider (sau cel mult la temperatura camerei) timp de măcar 24 de ore.

Gătește la temperaturile corecte - o regulă generală este să te asiguri că mâncarea ta este pregătită la cel puțin 70-75 de grade Celsius și în acest caz te poate ajuta un termometru de bucătărie. Dacă nu ai un termometru special, dar observi că în special carnea este nefăcută, nu o consuma. Carnea de pui trebuie să fie albă, nu roz, restul tipurilor să nu mai fie de un roșu aprins, iar peștele trebuie să fie opac.

Dacă ai îndoieli, aruncă mâncarea - bacteriile de pe carnea crudă, pește sau fructe de mare se răspândesc cu ușurință, deci dacă suspectezi că ceva s-a stricat sau n-a fost depozitat din start corespunzător, mai bine arunci de la început decât să guști și să te îmbolnăvești.

Tag-uri: , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
15 apr