cuptor

Produsul alimentar surpriză care te ajută să scapi de...

Citeste mai mult»
Horia Brenciu

Cât cer vedetele pentru a oferi un eveniment privat...

Citeste mai mult»
Liam Payne

Moartea cântărețului Liam Payne în Argentina. Acuzațiile...

Citeste mai mult»
mic dejun

De ce nu ar trebui să mâncați același mic dejun în...

Citeste mai mult»
Andrei

Dezvăluiri cutremurătoare despre moartea lui Andrei...

Citeste mai mult»
Gomez si Benny Blanco

Benny Blanco afirmă că este foarte speriat că Selena...

Citeste mai mult»
adela

Adela Popescu, confesiuni emoționante despre copilăria...

Citeste mai mult»
Nicole Kidman

Locuinţa lui Nicole Kidman şi Keith Urban din Los Angeles...

Citeste mai mult»
A$AP Rocky

Rapperul A$AP Rocky, găsit nevinovat într-un caz de...

Citeste mai mult»
caragea

Corina Caragea și-a câștigat primii bani la 15 ani. Ce...

Citeste mai mult»
 Kim Sae-ron

Actriţa sud-coreeană Kim Sae-ron a fost găsită moartă în...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a schimbat versurile melodiei „Don't Bother”...

Citeste mai mult»
Mihaela Bilic

Mâncarea pe care Mihaela Bilic o recomandă de cel puțin...

Citeste mai mult»
Brian Molko

Solistul trupei Placebo, inculpat în Italia. A numit-o pe...

Citeste mai mult»
Jay-Z

Plângerea prin care rapperul Jay-Z era acuzat de violarea...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira şi-a anulat concertul de la Lima. Superstarul...

Citeste mai mult»
Kate si William Ziua Îndrăgostiților

Prințul William și Kate au marcat Ziua Sfântului Valentin...

Citeste mai mult»
Lars von Trier

Regizorul Lars von Trier a fost internat într-un centru...

Citeste mai mult»
Kevin Spacey

Noi acuzații de abuzuri sexuale aduse împotriva lui Kevin...

Citeste mai mult»
Lady Gaga

Lady Gaga va susține un mega-concert gratuit la Rio de...

Citeste mai mult»
madonna

Madonna, dezvăluiri despre aventura cu Michael Jackson....

Citeste mai mult»
shakira

Shakira şi-a început primul turneu mondial după şapte ani...

Citeste mai mult»
copil

Casa regală a Suediei a anunțat prenumele prințesei...

Citeste mai mult»
Harry

„Are suficiente probleme cu soția. Este groaznică”. Trump...

Citeste mai mult»
Andreea Marin

Andreea Marin a dezvăluit cum a slăbit 20 de kilograme:...

Citeste mai mult»
William si Kate

Prinţul William şi Kate nu vor participa la ceremonia...

Citeste mai mult»
inele

Cele mai dorite inele de logodnă în 2025

Citeste mai mult»
Kendrick

Kendrick Lamar a adus muzica hip-hop în centrul Super...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Donald Trump a ironizat-o pe cântăreaţa Taylor Swift,...

Citeste mai mult»
Ed Sheeran

Ed Sheeran a cântat în stradă în India iar Poliţia i-a...

Citeste mai mult»
mark

Pentru actorul care l-a interpretat în 'The Social...

Citeste mai mult»
Karla Sofia Gascon

În urma controverselor, Karla Sofia Gascon anunță că 'va...

Citeste mai mult»
Kanye West

Kanye West anunţă că a fost diagnosticat cu autism

Citeste mai mult»
Sabato

Casa de modă Gucci se desparte de directorul său de...

Citeste mai mult»
Anna Wintour

Anna Wintour, redactor-șef al revistei Vogue, decorată cu...

Citeste mai mult»
BS

Black Sabbath anunţă un concert uriaş în oraşul natal...

Citeste mai mult»
sandra bullock

Sandra Bullock îşi avertizează fanii cu privire la...

Citeste mai mult»
bianca

Bianca Censori ar putea face închisoare din cauza...

Citeste mai mult»
Baldoni și Lively

Prima audiere în procesul dintre Justin Baldoni și Blake...

Citeste mai mult»
Travis si Taylor

Travis Kelce spune că trebuie să se inspire din energia...

Citeste mai mult»

Descoperă cum trebuie păstrate alimentele perisabile

De în Diete 23 apr 2020

Cum în această perioadă încerci să mergi cât mai rar la magazin, probabil că te întrebi cum să tragi mai mult de alimentele pe care deja le ai în cămară și a arunca cât mai puțină mâncare.

Iată câteva lucruri despre ce înseamnă toxiinfecțiile alimentare și cum să depozitezi alimentele perisabile pentru a le preveni.

Ce este o toxiinfecție

Dacă alimentele sunt stocate incorect, acestea se contaminează cu microorganisme precum bacterii, viruși și paraziți, iar consumarea acestora duce la toxiinfecții alimentare.

Cum se păstrează alimentele

Curățarea suprafețelor - spală-te adesea pe mâini cu apă caldă și săpun, dar spală și ustensilele și suprafețele cu soluții dezinfectante.

Bagă la frigider sau congelator cât mai repede posibil - nu permite să treacă peste 90 de minute în care să-ți lași cumpărăturile deoparte, iar dacă este o zi călduroasă și mai puțin.

Spală produsele - când revii de la cumpărături, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te speli pe mâini timp de 20 secunde, dar fă-ți un obicei și din a spăla toate fructele și legumele proaspete și a curăța ambalajele înainte de a le depozita, chiar dacă în mod normal n-ai fi făcut așa ceva.

Asigură-te că ai temperatura corectă în frigider - optează pentru 5 grade Celsius și încearcă să ții termostatul la temperatură constantă, dar adapteaz-o în funcție de temperaturile de afară.

Depozitează corect carnea și peștele - sucurile și sângele din carne contaminează alte produse depozitate sub ele, deci este important să ai un compartiment special doar pentru carne. Acesta este, de obicei, raftul cel mai de jos, sub crătițile cu mâncare gătită.

Păstrează toată mâncarea acoperită - ține mereu mâncarea gătită în containere acoperite, chiar sigilate, și departe de alimente crude sau fructe și legume nespălate.

Dezgheață la temperatura camerei - gândește-te din timp ce anume vrei să gătești și asigură-te că ai toate ingredientele la îndemână, inclusiv carnea să fie dezghețată din timp, pentru a evita acumularea bacteriilor. În acest sens, permite ca fiecare 2.5 kg de carne să se dezghețe în frigider (sau cel mult la temperatura camerei) timp de măcar 24 de ore.

Gătește la temperaturile corecte - o regulă generală este să te asiguri că mâncarea ta este pregătită la cel puțin 70-75 de grade Celsius și în acest caz te poate ajuta un termometru de bucătărie. Dacă nu ai un termometru special, dar observi că în special carnea este nefăcută, nu o consuma. Carnea de pui trebuie să fie albă, nu roz, restul tipurilor să nu mai fie de un roșu aprins, iar peștele trebuie să fie opac.

Dacă ai îndoieli, aruncă mâncarea - bacteriile de pe carnea crudă, pește sau fructe de mare se răspândesc cu ușurință, deci dacă suspectezi că ceva s-a stricat sau n-a fost depozitat din start corespunzător, mai bine arunci de la început decât să guști și să te îmbolnăvești.

Tag-uri: , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 feb