Unul dintre cele mai importante obiective turistice din judetul Mehedinti este Parcul National Portile de Fier. Acesta se invecineaza in zona de sud cu fluviul Dunarea si se intinde pana la poalele Muntilor Locvei, Almajului si Mehedinti. Defileul Dunarii, dar si Dunarea la Portile de Fier creeaza peisaje unice, care in mod cert te vor impresiona. Turismul de croaziera se desfasoara pe o lungime de 60 de kilometri, incepand de la Bazias si pana la Turnu Severin.
Descopera Romania: Obiective turistice din judetul Botosani
In zona Parcului National Portile de Fier se afla obiective turistice importante precum: Cetatea Ladislau, ridicata inca din secolul al XIX-lea, Cetatea Tri Kule, Manastirea Vodita, Manastirea Sfanta Ana, Biserica Sfantul Nicolae cel Sarac din Orsova, Biserica Sfintii Arhangheli, cu arhitectura baroca si Chipul lui Decebal sculptat in stanca. Acesta se afla la varsarea raului Mraconia in Dunare si are dimensiuni impresionante: 40 de metri inaltime si 25 de metri latime.
Pesterile sunt si ele prezente in aceasta zona, insa dintre toate, Pestera Veterani are o istorie mai aparte, fiind folosita inca din cele mai vechi timpuri pentru diverse activitati. Pe vremea dacilor, aceasta era folosita pentru savarsirea ritualurilor de venerare a zeului Zalmoxis. Apoi, aceasta a fost folosit si ca ascunzatoare in timpul luptelor turco-austriece. pestera Gaura Chindiei II, dar si Pestera Haiducilor merita atentia ta.
Resedinta de judet, orasul Drobeta Turnu Severin, are si ea o multime de obiective turistice demne de laudat printre care amintim: Castrul roman Drobeta, Podul lui Traian (103-105), Amfiteatrul roman, Termele Drobetei, Cetatea Severinului si Muzeul Portile de Fier.
In cazul in care te intereseaza turismul balnear, statiunea balneo-climaterica Bala, ale caror ape termo-minerale sunt renumite pentru efectele terapeutice pe care le au.
In orasul Baia de Arama vei gasi Biserica Sfintii Voievozi, ridicata si pictata in stil bizantin in secolul al XVII-lea. La numai 4 kilometru departare de oras se afla si faimosul complex carstic Ponoare, care este alcatuit din podul natural, lacurile carstice Zatonul Mare si Mic, pestera Ponoare si platoul de lapiezuri situat deasupra pesterii.
In vecinatatea compelxului Ponoare poti vizita si pestera Topolnita, a doua pestera ca marime din Romania.
Tu ce obiective turistice din judetul Mehedinti ne recomanzi?
Citeste si:
Descopera Romania: Obiective turistice din judetul Alba
sursa foto: www.cazaneledunarii.com