Turiştii vin, de regulă, în zona Teleormanului pentru zonele deosebit de pitoreşti de la malul Dunării, dar şi pentru cele din jurul lacurilor Suhaia şi Fântâna, unde se practică pescuitul sportiv.
Cetăţile medievale şi siturile arheologice sunt şi ele puncte de interes turistic, ruinele cetăţii medievale Turnu fiind printre cele mai deosebite. Cetatea a fost ridicată în secolul al XVI-lea, în timpul domniei lui Mircea cel Bătrân, însă ce este şi mai interesant e că a fost ridicată pe ruinele altei cetăţi, construită de Constantin cel Mare în secolul al IV-lea d.Hr.
Şi siturile arheologice La biserica din Măgura, Vităneşti Măgurice precum şi situl de la Zimnicea merită vizitate.
Casa memorială Marin Preda din Siliştea Gumeşti poate fi viyitată de marţi până sâmbătă, în intervalul orar 10 - 12:30. Aici s-a născut şi a crescut scriitorul şi vei găsi expuse obiecte personale, dar şi documente ori fotografii ale acestuia.
Dacă ajungi în Alexandria, reşedinţa de judet, nu ai voie să ratezi Muzeul Judeţean de Istorie Teleorman de pe strada 1848 nr. 1. Aici poţi vedea colecţii de arheologie, istorie, artă, etnografie şi paleontologie. Muzeul este deschis între orele 9 şi 17, de luni până vineri.
Nici la capitolul lacaşelor de cult judeţul Teleorman nu stă mai rău, biserici şi mănăstiri de seamă aflându-se aici. Printre acestea amintim: Biserica Adormirea Maicii Domnului din Alexandria, Mănăstirea Sfântul Gheorghe din Ţigăneşti, Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliştea Gumeşti ori Mănăstirea Plaviceni.
Tu ce locuri de poveste din judeţul Teleorman ne recomanzi?
sursă foto: www.ghidulprimariilor.ro