Orasul Suceava este resedinta de judet si merita, la fel de mult ca orice alt obiectiv turistic, toata atentia ta intrucat te asteapta cu o multime de locuri pe care trebuie sa le vezi. Unul dintre acestea este Cetatea de Scaun a Sucevei, care este atesatata documentar inca din anul 1388, fiind ridicata in timpul domniei lui Petru I. In cadrul cetatii vei descoperi o inchisoare, o baie cu aburi de la acea vreme, o pivnita, dar si o capela. Cetatea poate fi vizitata de luni pana vineri, intre orele 17-20, iar sambata si duminica intre orele 8 si 20.
Descopera Romania: Obiective turistice din judetul Harghita
Si ruinele Curtii Domnesti din Suceava, pe care le gasesti pe Bd. Ana Ipatescu, ar trebui sa le vizitezi. Curtea Domneasca a fost construita la final de secol al XIV-lea, insa a fost abandonata la final de secol al XVII-lea, ajungand in paragina. Din nefericire, doar cateva ruine mai amintesc de Curtea impunatoare ce fost odata.
O alta cetate pe are trebuie sa o vezi in judetul Suceava este Cetatea Scheia, cunoscuta si sub denumirea Cetatea de Apus a Sucevei. Spre deosebire de Cetatea de Scaun, aceasta te asteapta numai cu cateva ruine, care insa te vor fascina. Ruinele cetatii le vei descoperi la marginea padurii de pe dealul Septilici, din nordul orasului. Din pacate, vei fi nevoita sa parcurgi un drum forestier anevoios, dar la capatul caruia vei descoperi un loc incarcat de istorie.
Bucovina este tinutul manastirilor asa ca vei avea de vizitat o multime de lacasuri de cult. Manastirea Putna este una dintre cele mai mari si mai impunatoare, supranumita si "Ierusalimul Neamului Romanesc", asa cum obisnuia sa ii spuna Mihai Eminescu. Aceasta se afla la 33 de kilometri de orasul Radauti, intr-o zona deosebit de pitoreasca. Manastirile Sucevita, Voronet si Humor sunt si ele pe lista obiectivelor turistice de neratat din judetul Suceava. Dintre acestea, manastirea Voronet atrage cei mai multi turisti, care vin din toate colturile lumii pentru a admira pictura de pe peretii bisericii, dominata de culoarea albastru de Voronet, culoare nemaintalnita nicaieri in lume.
In orasul Falticeni te asteapta Casa Memoriala Mihail Sadoveanu, pe care o gasesti in capatul unei alei lungi, ce te duce cu gandul la "Dumbrava Minunata". In interiorul casei ai ocazia sa vezi impunatoarea sufragerie a carei piesa de rezistenta este pianul scriitorului. De asemenea, aici poti vedea si biroul lui Sadoveanu, dar si obiecte personale ale acestuia.
Nici Casa Memoriala Ciprian Porumbescu din satul Stupca nu ar trebui ocolita intrucat sunt sigura ca te va surprinde placut. De marti pana duminica, intre orele 10 si 18 poti vizita muzeul deschis in incinta casei memoriale. Casa Memoriala Nicolae Labis din satul Malini a apartinut parintilor poetului si poate fi vizitata intre orele 9 si 17.
Zona montana a judetului Suceava include masive precum: Suhard, Calimani, Rarau, Giumalau, Obcinele Feredeului, dar si Mestecanis. Muntii Calimani sunt cei mai inalti munti vulcanici din Romania si ofera peisaje absolut spectaculoase. De asemenea, in muntii Calimani vei gasi rezervatia naturala Pietrele Doamnei, al caror relief carstic te va fascina cu frumusetea sa.
Pe tine ce locuri din Suceava te-au impresionat?
Citeste si:
Descopera Romania: Obiective turistice din judetul Iasi
Descopera Romania: Obiective turistice din judetul Vaslui
sursa foto: www.artline.ro