Obiectul astronomic a fost zărit pe orbita Pământului și acum zboară în jurul sistemului nostru solar, precum Luna normală. Institutul Minor Planet Center, parte a Uniunii Internaționale Astronomice, a denumit noua lună „2020 CD3” și a introdus-o în catalogul obiectelor din spațiu. Acesta a fost descoperit de către Kacper Wierzchos, Catalina Sky Survey și Teddy Pruyne, în Arizona, pe data de 15 februarie, apoi a fost observat mai multe zile la rând, pentru a permite astonomilor să descopere cât mai mult despre el, ceea ce le-a permis acestora să observe noua lună cum orbitează în jurul Pământului.
Se pare că obiectul are dimensiunile de 1.88 metri cu 3.5 m, este strălucitor, cu particule ce ies în evidență, iar materia din care este alcătuit sugerează că este un asteroid de tip C, bogat în carbon. Deși abia a fost descoperit, în urma simulărilor orbitale efectuate de astronomul Tony Dunn, se consideră că acesta a intrat pe orbita Pământului acum 3 ani.
Autoritățile confirmă faptul că a fost zărit pentru prima oară pe data de 15 februarie şi a fost confirmat ca și mini-lună pe data de 25 februarie 2020, iar observațiile confirmă că cel puțin momentan, acesta este legat de planeta noastră. Până la ora actuală nu s-a găsit vreo legătură cu alte obiecte artificiale prezente în spațiu și nici nu s-a dovedit că radiațiile solare au vreo influență asupra lui.
În ciuda numeroșilor asteroizi depistați de specialiști, acesta este doar al doilea din istorie care a intrat în orbita Pământului, după predecesorul său din 2006, denumit „RH120”. Cu toate acestea, în 2016, un asteroid s-a rupt în două deasupra Australiei și astronomii consideră că acela ar fi putut fi tot o mini-lună, așa cum este posibil ca alții să orbiteze și acum în jurul planetei noastre, dar să fie prea mici pentru a putea fi depistați.
Descoperire de proporții: Pământul are o nouă Lună
Cercetătorii au declarat că Pământul s-a ales cu o nouă mini-lună.