Procesul de pierdere în greutate este destul de dificil, în special dacă nu poţi renunţa la pofta de îngheţată. Dar dieta cu îngheţată, plan creat de Holly McCord, pretinde că ajută persoanele să slăbească în timp ce încă mai pot consuma îngheţată în fiecare zi.
Orice dietă care implică faptul de a mânca aceleaşi alimente din nou şi din nou este considerată o dietă fadă, iar multe diete de acest gen nu pot oferi o pierdere sănătoasă în greutate sau sustenabilă, uşor de întreţinut. Prin urmare, discută cu medicul tău înainte de a face orice fel de schimbări în planul tău actual de alimentaţie, în special dacă ai probleme de sănătate sau alergii.
Istoria din spatele dietei cu îngheţată
Dieta cu îngheţată este bazată pe cartea cu acelaşi nume, scrisă în anul 2002 de Holly McCord, editor pe nutriţie la revista "Prevention". În această carte, Holly McCord notează că cei care ţin dietă pot mânca o porţie moderată de îngheţată în fiecare zi, atâta vreme cât ei respectă mese sănătoase, cu un conţinut caloric scăzut la micul dejun, prânz şi cină.
Potrivit autoarei Holly McCord, îngheţata este bogată în calciu şi poate ajuta în procesul de slăbire, împiedicând persoanele care ţin dieta să se simtă private de la o alimentaţie sănătoasă sau înfometate, în timp ce urmează un plan de alimentaţie care este destul de nutritiv.
Ce direcţii trebuie să urmăreşti dacă ţii dieta cu îngheţată
Dieta cu îngheţată recomandă persoanelor care o adoptă să mănânce un total de 1250 de calorii plus o porţie de îngheţată pe zi, pentru a obţine un total de 1500 de calorii pe zi.
De exemplu, mesele principale ale zilei pot include o jumătate de covrig cu cremă de brânză şi o cană de salată de fructe la micul dejun, două felii de friptură de vită cu salată verde şi roşie şi maioneză cu un conţinut redus de grăsime, lapte degresat şi fructe pe post de gustare şi o felie de pizza vegetariană cu o garnitură de salată pe post de cină.
Riscuri şi dezavantaje în dieta cu îngheţată
Atunci când arzi mai multe calorii decât consumi, tu creezi astfel un deficit de calorii, cauzând pierderea în greutate. Indiferent dacă mănânci îngheţată sau nu, tu vei reuşi să slăbeşti dacă atingi acest echilibru.
Dieta cu îngheţată recomandă acelaşi regim alimentar de 1500 de calorii pentru toată lumea, lucru care nu poate fi sănătos în cazul tău, dacă stai să te gândeşti mai bine. Doctorul tău sau medicul nutriţionist îţi poate recomanda o dietă diferită, bazându-se pe nevoile tale specifice în procesul de pierdere în greutate.
Idei pentru a slăbi în mod sănătos, dacă nu îţi surâde dieta cu îngheţată
Deşi dieta cu îngheţată poate fi mai uşor de respectat decât alte diete fade, cu un conţinut caloric scazut, şi care te obligă să nu mănânci nimic în afară de supă de varză sau grepfrut, aceasta este, totuşi, o dietă fadă.
În loc să urmezi un plan alimentar strict de genul acesta, concentrează-te pe altceva, şi anume să mănânci o diversitate de fructe şi legume proaspete, proteine din carne slabă şi cereale integrale (cu moderaţie) la fiecare masă principală a zilei.
Atunci când ai o stare de spirit care parcă te face să cedezi în faţa ispitelor culinare, mănâncă între 100 şi 200 de calorii din desertul tău favorit sau din gustarea sărată preferată de tine.
Dacă nu ai dispoziţia necesară, nu mânca un bol de îngheţată doar pentru că se află acolo, lângă tine, în frigider. Combină un plan de alimentaţie sănătoasă cu exerciţiile fizice executate zilnic pentru a pierde în greutate şi pentru a ţine kilogramele în plus la distanţă, chiar dacă mănânci, ocazional, alimente nesănătoase.
Dar cum funcţionează Dieta cu îngheţată?
Un nutriţionist din SUA spune că, deşi pare surprinzător, dieta cu îngheţată chiar funcţionează.
Iată care sunt condiţiile: împreună cu o dietă sănătoasă şi echilibrată de 1500 de calorii pe zi şi cu o serie de exerciţii fizice regulate, poţi să te bucuri de îngheţata ta preferată şi să o mănânci în fiecare zi.
Potrivit cărţii "The Ice Cream Diet", scrisă de nutriţionista Holly McCord, femeile pot să consume 1 cană de îngheţată pe zi (n.r. o porţie de 250 de calorii), iar bărbaţii se pot bucura de 1 porţie şi jumătate.
Însă există o condiţie esenţială care însoţeşte dieta cu îngheţată: aceasta funcţionează doar cu sortimente de îngheţată cu un conţinut scăzut de grăsime, care conţine 125 de calorii sau mai puţin per jumătate de cană (jumătate de porţie).
Aşadar, femeile pot mânca 250 de calorii care provin din îngheţată, pe zi, în timp ce bărbaţii pot consuma 375 de calorii. De asemenea, asta înseamnă că sortimentele de îngheţată ce au multe calorii nu trec testul acestei diete.
Acest răsfăţ culinar care te îndeamnă să foloseşti tehnica porţiei de îngheţată sună prea frumos ca să fie adevărat, dar un nutriţionist din SUA, pe nume Katie Manis, spune că există argumente ştiinţifice în spatele dietei cu îngheţată.
"Dieta în sine nu este ceva nebunesc. Este parte dintr-o masă echilibrată, include calorii echilibrate, include activitate fizică, include mâncare adevărată pe care o poţi cumpăra de la orice magazin alimentar. Produsele lactate sunt o sursă excelentă de calciu. Şi există multe cercetări care au arătat că persoanele care adoptă diete cu un conţinut ridicat de calciu reuşesc să piardă în greutate", a explicat Katie Manis. Surse: 1, 2, 3.