Ceea ce este important atunci când ţii dietă este să alegi acele ingrediente sănătoase care nu te vor înfometa şi, în acelaşi timp, te vor ajuta în procesul de pierdere în greutate.
Dacă obiectivul tău este să slăbeşti într-o manieră sănătoasă, ia în considerare consumul regulat de morcovi. Fiind bogaţi în fibre alimentare, morcovii sunt gustarea perfectă şi sănătoasă, atât pentru tine, cât şi pentru familia ta.
Legumele care au un conţinut bogat de fibre alimentare ajung rapid în intestine, comparativ cu alte alimente. Doza zilnică recomandată de nutriţionişti este să mănânci 18 grame de fibre, potrivit healthyfoodstyle.com. Iar dacă faci sucuri la storcător din legume rădăcinoase, aşa cum sunt morcovii, vei descoperi un mod excelent de a-ţi face stocul de fibre, de a topi kilogramele nedorite şi de a-ţi menţine o talie subţire.
Aceste beneficii se datorează conţinutului ridicat de apă pe care îl au legumele rădăcinoase, iar apa din legume te ajută pentru că te umple, îţi oferă acea senzaţie de saţietate mai mult timp, iar în acest fel ţine foamea la distanţă. Mai mult, morcovii au concentraţii scăzute de calorii în comparaţie cu alte alimente, cum ar fi pastele.
Morcovii se numără printre cele mai nutritive "daruri" de la natură. Ei au din belşug vitaminele A, C, K, B6, dar şi magneziu, fier şi alte minerale.
Pe lângă faptul că te ajută să îţi atingi obicetivul legat de pierderea în greutate, dieta cu morcovi îţi va curăţa întregul corp. Această dietă cu morcovi durează 4 zile şi ar trebui să obţii rezultate incredibile atât timp cât urmezi regulile.
Iată mai jos ce trebuie să faci pentru a pierde în greutate aproximativ 2,7 kilograme în 4 zile. Dieta cu morcovi este foarte simplă şi foarte uşor de urmat.
Regulile care stau la baza dietei cu morcovi
- Mănâncă 2-3 morcovi la fiecare masă (3 mese principale pe zi), întotdeauna daţi prin răzătoare şi asezonaţi cu suc de lămâie.
- Pe lângă morcovi, în timpul celor 4 zile de dietă poţi adăuga în alimentaţia ta câteva fructe, cum ar fi merele, 2-3 fructe de kiwi sau o portocală - toate consumate la micul dejun (ai voie să mănânci fructele doar dimineaţa).
- La masa de prânz, poţi combina morcovii daţi prin răzătoare cu broccoli sau conopidă.
- La ora cinei, mănâncă salate verzi şi alte legume verzi (varză kale, salată verde sau lăptucă, castravete, etc.) împreună cu morcovii.
- Este recomandat consumul de apă şi ceaiuri neîndulcite cu zahăr.
- Reţine: este strict interzis să consumi sare sau ulei în timpul acestei diete cu morcovi. Sursa.